Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών: Έντονη αντίδραση για χρήση του Λιμανιού από το ΝΑΤΟ
Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών: Έντονη αντίδραση  για χρήση του Λιμανιού από το ΝΑΤΟ

Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών: Έντονη αντίδραση για χρήση του Λιμανιού από το ΝΑΤΟ

Έντονα θα αντιδράσουν ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ειρήνης και άλλους φορείς, στην περίπτωση που το λιμάνι του Βόλου θα χρησιμοποιηθεί για διευκόλυνση των πλοίων του Ο που περιπολούν στο Αιγαίο.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο ΕΚΒ η πρόεδρος του Συλλόγου Ρίτσα τή, η γραμματέας Δέσποινα Ευαγγελινού και τα μέλη Μαίρη Κούμα και Μαριλένα Μπαλσάμη, αναφέρθηκαν στο προσφυγικό, στο ασφαλιστικό και στην παγκόσμια ημέρα της εργαζόμενης γυναίκας, στις 8 Μάρτη.

Η κεντρική εκδήλωση – αφιέρωμα θα γίνει την Τετάρτη 9 του Μάρτη στις 7 μμ, στο Αχίλλειον με και μουσικοθεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα του συλλόγου με θέμα « Και η διέξοδος ποια είναι»;

Οι γυναίκες απηύθυναν κάλεσμα οργάνωσης της δράσης ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στον κίνδυνο εξάπλωσης του πολέμου στην Αν. Μεσόγειο και στη Β. Αφρική. Όπως ανέφεραν, με πρόσχημα τους πρόσφυγες, η ΕΕ και το Ο, ζεσταίνουν τις μηχανές του πολέμου στην περιοχή.

Για το προσφυγικό τόνισαν ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών και ανάμεσα στους πρόσφυγες είναι και εκατοντάδες μικρά παιδιά, αγόρια και κορίτσια, που κάτω από πολύ άσχημες συνθήκες, περιμένουν τη στιγμή να συνεχίσουν το ταξίδι τους για τα ελληνικά σύνορα. Οι γυναίκες εξέφρασαν αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και ζήτησαν ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους προσωρινής ς, καθώς και μέτρα για άμεση μεταφορά τους στα κράτη προορισμού τους, με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ.

Οι γυναίκες του Δημοκρατικού Συλλόγου, ζήτησαν να μην υπάρξει καμία συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και καμιά διευκόλυνση στα γεράκια του πολέμου, ενώ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη χρησιμοποίηση του λιμανιού του Βόλου, για ΝΑΤΟϊκούς σκοπούς.

Ερωτηθείσες σχετικά οι γυναίκες τόνισαν ότι, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ειρήνης και άλλους φορείς, θα αντιδράσουν έντονα, για να μη γίνει το λιμάνι του Βόλου πολεμικό ορμητήριο.

Αναφορικά με το ασφαλιστικό, τονίστηκε ότι τα μέτρα που έρχονται θα είναι ακόμη χειρότερα απ' αυτά που περιέχονταν στο αρχικό σχέδιο, τόσο σε ό,τι αφορά τις περικοπές στις συντάξεις, όσο και στις παροχές.

Οι γυναίκες ζήτησαν να αποσυρθεί ο νόμος – λαιμητόμος για το ασφαλιστικό, υποχρεωτική δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους, συνταξιοδότηση στα 60 χρόνια για τους και στα 55 για τις γυναίκες, με σύνταξη στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.

Επίσης, ζητούν ενιαίο καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το , προστασία και επίδομα για όλους τους άνεργους και συλλογικές συμβάσεις εργασίας με κάλυψη των απωλειών των προηγούμενων χρόνων και κανένας κάτω από 751 €.

Τέλος, για την Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας, στις 8 Μάρτη, η πρόεδρος του Συλλόγου Ρίτσα τή, ανέφερε ότι η φετινή μέρα έχει στο επίκεντρο τη μητρότητα, την εργασία και τον ελεύθερο χρόνο.

Η κεντρική εκδήλωση – αφιέρωμα θα γίνει την Τετάρτη 9 του Μάρτη στις 7 μμ, στο Αχίλλειον με και μουσικοθεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα του συλλόγου με θέμα « Και η διέξοδος ποια είναι»;

Στις 10-3-2016 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα της γυναίκας για τους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας (στο συγκρότημα Μουρτζούκου) στις 10.30 το πρωί.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση