Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Δημιουργική παραγωγική ανατροπή στη Θεσσαλία μέσω της επιχειρηματικής καινοτομίας και της έξυπνης εξειδίκευσης
Δημιουργική παραγωγική ανατροπή στη Θεσσαλία μέσω της επιχειρηματικής καινοτομίας και της έξυπνης εξειδίκευσης

Δημιουργική παραγωγική ανατροπή στη Θεσσαλία μέσω της επιχειρηματικής καινοτομίας και της έξυπνης εξειδίκευσης

 

Την ανάγκη μίας δημιουργικής ανατροπής στην επιχειρηματικότητα της Θεσσαλίας που θα θέσει την τοπική σε τροχιά ανάπτυξης επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας στη θεματική ημερίδα επιχειρηματικής ανακάλυψης η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Domotel Xenia», στο πλαίσιο της εξειδίκευσης των προτεραιοτήτων της RIS3 Θεσσαλίας.

Η ημερίδα είχε ως αντικείμενα το μέταλλο και τα δομικά υλικά, το περιβάλλον, την ενέργεια και το δημιουργικό τουρισμό και διοργανώθηκε από την Θεσσαλίας, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. και το Αυτόνομο Γραφείο RIS3 στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών δράσεων για την εφαρμογή της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3).

Σκοπός της ημερίδας ήταν η παρουσίαση, καταγραφή και συζήτηση προτάσεων και ιδεών για θέματα έρευνας , καινοτομίας και νέων τεχνολογιών, που αφορούν στο μέταλλο και τα δομικά υλικά, το περιβάλλον, την ενέργεια και τον δημιουργικό τουρισμό.

Εκπρόσωποι της ερευνητικής, της αυτοδιοικητικής, της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας, αλλά και της κοινωνίας των πολιτών, συνεργάζονται για το σχεδιασμό των δράσεων που πρέπει και μπορούν να υλοποιηθούν για τη δημιουργία δυναμικών επιχειρήσεων, συμμαχιών επιχειρήσεων, για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και θέσεων απασχόλησης.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Αγοραστός έκανε λόγο “για δύο χρόνια σημαντικής δουλειάς για το RIS3 της , ως αποτέλεσμα μίας συλλογικής εργασίας. Εμείς πιστεύουμε στη συλλογική ηγεσία, δηλαδή εκείνοι που καλούνται να υλοποιήσουν, να καλούνται και να αποφασίσουν. Το κάναμε με μεγάλη δυσκολία μέσα σ’ αυτά τα χρόνια αλλά τελικά πετύχαμε. Θέλουμε με πράξεις να δώσουμε προστιθέμενη αξία στην της Θεσσαλίας κι αυτό σημαίνει , θέσεις εργασίας και χρήμα στην πραγματική ”.

Ο περιφερειάρχης εξήγησε πως “για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται μία ποιότητα θεσμών που εμείς εξασφαλίζουμε χωρίς , αποκλεισμούς, καθυστερήσεις, πατρώνους και πατρωνίες στις διαδικασίες. Προσπαθούμε να έχουμε ένα πρόγραμμα με ισονομία και ισοτιμία”.

Ο κ. Αγοραστός κατέληξε λέγοντας ότι “για να πετύχουμε, πρέπει να εργαστούμε ως μία τετραπλή έλικα, η αυτοδιοίκηση, τα ερευνητικά κέντρα – πανεπιστήμια, οι επιχειρηματίες και η κοινωνία των πολιτών. Ο καλύτερος κερδίζει στην αφετηρία γιατί είναι πιο έτοιμός από τους άλλους επιδεικνύοντας ταχύτητα που είναι μεγάλο προσόν στη σημερινή εποχή.

Εμείς δεν πιστεύουμε στο μεσσιανισμό, δεν υπάρχουν μεσσίες που έρχονται με μεγάλες . Η ανάκαμψη στη χώρα δε θα έρθει από τις μεγάλες , αλλά από ντόπιες επιχειρήσεις, από το δικό μας δυναμικό κι αν ενωθούν όλες αυτές οι υγιείς δυνάμεις της Θεσσαλίας, θα έρθει και η δημιουργική ανατροπή που θέλουμε. Για το πρόγραμμα αυτό είναι διαθέσιμα 62 εκ. μέσα από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και 2 δις από το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου για πέντε Πειρφέρειες.

Είμαστε εδώ για να προχωρήσουμε δυνατά, εκμεταλλευόμενοι – με την καλή έννοια – όλους αυτούς τους πόρους. Να πάμε γρήγορα αλλά να παράξουμε και προϊόν που σημαίνει εθνικό πλούτο και θέσεις εργασίας. Μπορούμε, αρκεί να έχουμε πίστη και πάθος σε αυτό που κάνουμε”.

Σημειώνεται πως είναι διαθέσιμη ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής προτάσεων στο URL ris3.thessaly. προς εξειδίκευση των οκτώ προτεραιοτήτων της Στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης. Επίσης, για την καλύτερη ενημέρωση λειτουργούν ήδη σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: www.facebook.com/RIS3-Thessaly και https://twitter.com/ris3thessaly.

Η τελευταία από τις τέσσερις θεματικές ημερίδες θα διεξαχθεί στη Λάρισα τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στις 3 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Divani Palace», με αντικείμενα το αγροδιατροφικό σύμπλεγμα και τις προηγμένες υγείας – αποκατάσταση.
ΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΛΟΣ 4

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παρουσιάζεται το βιβλίο «#Βασιλική» της Λεμονιάς Μουλά #Βασιλική - https://t.co/kBgYuiE1qn -

  • Εκτελούσε παράνομα #εργασίες σε εξωτερικό λουτρό  #εργασίες - https://t.co/RckgBgYdkI -

  • Διακρίσεις και θέσεις στο βάθρο από τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου στο Μέτσοβο Ursa Trail - https://t.co/Fa4FqjOWh6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση