Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Οι διμερείς σχέσεις Δήμου Βόλου και Ρωσίας στο επίκεντρο του Ελληνορωσικού Φόρουμ στο Ροστόφ
Οι διμερείς σχέσεις Δήμου Βόλου και Ρωσίας στο επίκεντρο του Ελληνορωσικού Φόρουμ στο Ροστόφ

Οι διμερείς σχέσεις Δήμου Βόλου και Ρωσίας στο επίκεντρο του Ελληνορωσικού Φόρουμ στο Ροστόφ

Η ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και η διερεύνηση νέων τρόπων για την ανάπτυξη τουριστικών προγραμμάτων αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στην συνάντηση που είχε ο Αντιδήμαρχος Βιώσιμης Ανάπτυξης κ. Απόστολος Ζαρκάδας-Βεργής με την Αντιπρόεδρο του Δήμου της πόλεως Καζάν της σίας κ. Ευγένια Λοντβίγκοβα στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Ελληνορωσικό Φόρουμ Διαπεριφερειακής και Διαδημοτικής Ανθρωπιστικής Συνεργασίας του αφιερωματικού έτους σίας – Ελλάδας.

Άλλωστε οι σχέσεις Δήμου και Ρωσίας ενδυναμώθηκαν ήδη από το προηγούμενο χρονικό διάστημα οπότε και αντιπροσωπεία του Δήμου Βόλου συνοδευόμενη από τον Αχιλλέα Μπέο και τοπικούς επιχειρηματίες – οι οποίοι και είχαν την ευκαιρία να προωθήσουν τα τοπικά μας προϊόντα σε ελληνική βραδιά που πραγματοποιήθηκε στο Ροστόφ της Ρωσίας – επισκέφθηκαν τον αδελφοποιημένο Δήμο του Ροστόφ.

Ο κ. Ζαρκάδας παρουσίασε στην κ. Λοντβίγκοβα τα συγκριτικά τουριστικά πλεονεκτήματα τόσο του Δήμου Βόλου όσο και της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος Βόλου για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέσω στοχευμένων δράσεων, όπως το να καταστεί ο εκτός από καλοκαιρινός και χειμερινός τουριστικός προορισμός κάτι στο οποίο δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα από την Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς – νέων τουριστικών προϊόντων και για την αντιμετώπιση καίριων ζητημάτων που απασχολούν τον προορισμό σε επίπεδο καλύτερης οργάνωσης και διαχείρισής του.

Ο Αντιδήμαρχος επίσης ενημέρωσε την κ. Λοντβίγκοβα για τον σχεδιασμό που υλοποιείται από την πλευρά του Δήμου με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέσω της ανάπτυξης των θεματικών μορφών τουρισμού, σε τομείς αιχμής  και συγκεκριμένα του  αθλητικού τουρισμού, της  γαστρονομίας, του θρησκευτικού  τουρισμού και εναλλακτικού τουρισμού κ.α.

Μεταξύ αυτών, ο κ. Ζαρκάδας παρουσίασε την φιλοσοφία και τον χαρακτήρα όλων όσων προγραμματίζει ο Δήμος Βόλου για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, που πλέον έχουν αποκτήσει μια ιδιαίτερη δυναμική για την προσέλκυση όλο και περισσότερων τουριστών, ενώ αναφέρθηκε και στην απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση δεκάδων πρωταθλημάτων,  πανελλήνιων και παγκόσμιων.

Τέλος ο κ. Ζαρκάδας αναφέρθηκε και στην ανάπτυξη δεσμών μεταξύ του Καζάν και του Βόλου και σε άλλους τομείς, όπως η παιδεία, έχοντας ήδη άλλωστε και ως «οδηγό» την πρόταση συνεργασίας του Πανεπιστημίου του , της οποίας έγινε αποδέκτης ο Δήμος Βόλου κατά την επίσκεψη της αντιπροσωπείας της δημοτικής αρχής στην αδελφοποιημένη πόλη, για τη λειτουργία εκπαιδευτικού προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών, εξάμηνης διάρκειας, για μεταπτυχιακές σπουδές κυρίως στην και τις Παιδαγωγικές επιστήμες, στην αγγλική γλώσσα αλλά και την παροχή της δυνατότητας σε φοιτητές του τμήματος τουριστικών σπουδών του Πανεπιστημίου του να κάνουν και εξ σε ξενοδοχειακές μονάδες του Βόλου και της Μαγνησίας, προοπτική που θα βοηθήσει σημαντικά στο άνοιγμα της αγοράς των Ρώσων τουριστών προς την περιοχή μας.

Από την πλευρά της η κ. Λοντβίγκοβα δήλωσε εντυπωσιασμένη από την περιοχή μας και δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα ενδιαφέροντα που προέκυψαν από την συνάντηση με τον κ. Ζαρκάδα στον Δήμαρχο της πόλης του Καζάν ώστε να συνεχιστούν οι επαφές μεταξύ των δύο πόλεων.

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση