Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Δηλώσεις Συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου έτους 2015
Δηλώσεις Συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου έτους 2015

Δηλώσεις Συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου έτους 2015

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Π.Ε. & Σποράδων, ανακοινώνει και υπενθυμίζει στους Αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, την υποχρέωσή τους για την υποβολή της Δήλωσης Συγκομιδής σταφυλιών ( 8 του Καν.(ΕΚ) 436 / 09).

Η υποβάλλεται πλέον με ευθύνη του αμπελουργού μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας “ Αμπελουργικών Προϊόντων” της επίσημης ιστοσελίδας του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Η ημερομηνία υποβολής αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 30η Νοεμβρίου οπότε και κλείνει η ψηφιακή υπηρεσία.

Υποχρέωση υποβολής Δήλωσης Συγκομιδής σταφυλιών έχουν όλοι οι Αμπελουργοί που κατέχουν πάνω από ένα (1) στρέμμα αμπέλι.

Απαλλάσσονται από την υποβολή δήλωσης συγκομιδής οι αμπελουργοί που οινοποιούν οι ίδιοι το σύνολο της παρς τους, εφ΄όσον όμως καταθέτουν ¨Δήλωση παραγωγής¨.

Σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας ( από ακραία καιρικά φαινόμενα- ΕΛΑ κ.λ.π.) υποβάλλεται μηδενική δήλωση συγκομιδής με συμπλήρωση των απαραίτητων πεδίων.

Η μη έγκαιρη υποβολή της Δήλωσης συνεπάγεται αποκλεισμό του παραγωγού από προγράμματα (Αναδιάρθρωση αμπελώνων, Χορήγηση δικαιώματος από το Εθνικό Αποθεματικό), της νέας ΚΟΑ (Κοινή Οργάνωση Αγοράς) καθώς και επιβολή διοικητικών ποινών, όπως μη χορήγηση βεβαιώσεων και πιστοποιητικών.

ια περισσότερες πληροφορίες οι αμπελουργοί μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και στο τηλέφωνο 2421352402.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση