Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Δήλωση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την 9η Μαΐου
Δήλωση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την 9η Μαΐου

Δήλωση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την 9η Μαΐου

“Ο εορτασμός της 9ης Μαΐου, ημέρα λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, που καθιερώθηκε ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των εθνικών αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του αζισμού και του Φασισμού, είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής για τους χιλιάδες αγωνιστές και θύματα του αγώνα ενάντια στα στρατεύματα κατοχής των ερμανών, των Βουλγάρων και των Ιταλών”.

Αυτό τονίζουν σε δήλωσή τους οι βουλευτές ς του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Μεϊκόπουλος, Δανάη Τζήκα, Κ. , Κατερίνα Παπανάτσιου και Μάκης Μπαλλής, για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης κατά του αζισμού και του Φασισμού στις 9 Μαΐου και προσθέτουν: ” Σήμερα που οι νοσταλγοί του ναζισμού και του φασισμού εκμεταλλεύονται την κρίση για να σπείρουν τον διχασμό και να ξεδιπλώσουν το μίσος τους απέναντι στη δημοκρατία, ο ελληνικός λαός πρέπει να απλώσει ασπίδα προστασίας των δημοκρατικών και κοινωνικών κατακτήσεων και να μην επιτρέψει στα νεοφασιστικά μορφώματα όπως η Χρυσή Αυγή να σβήσουν τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη, ελευθερία.

Σήμερα η ματώνει στις διαπραγματεύσεις προσπαθώντας για μια λύση με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και ς, χωρίς λιτότητας και ς που εξαθλιώνουν την κοινωνία.
Σήμερα οι Έλληνες πολίτες αγωνίζονται να κλείσουν τις πληγές που άνοιξαν οι μνημονιακές πολιτικές την τελευταία 5ετία.

Μέσα σε ένα περιβάλλον εκβιασμών και πιέσεων, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, ο ελληνικός λαός πρέπει να απαντήσει με ψυχραιμία και ενότητα, συμπορευόμενος στον αγώνα της κυβέρνησης για δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση