Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Δήλωση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την 9η Μαΐου
Δήλωση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την 9η Μαΐου

Δήλωση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την 9η Μαΐου

“Ο εορτασμός της 9ης Μαΐου, ημέρα λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που καθιερώθηκε ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των εθνικών αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού, είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής για τους χιλιάδες αγωνιστές και θύματα του αγώνα ενάντια στα στρατεύματα κατοχής των Γερμανών, των Βουλγάρων και των Ιταλών”.

Αυτό τονίζουν σε δήλωσή τους οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. , Δανάη Τζήκα, Κ. , Κατερίνα Παπανάτσιου και Μάκης , για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού στις 9 Μαΐου και προσθέτουν: ” Σήμερα που οι νοσταλγοί του ναζισμού και του φασισμού εκμεταλλεύονται την κρίση για να σπείρουν τον διχασμό και να ξεδιπλώσουν το μίσος τους απέναντι στη δημοκρατία, ο ελληνικός λαός πρέπει να απλώσει ασπίδα προστασίας των δημοκρατικών και κοινωνικών κατακτήσεων και να μην επιτρέψει στα νεοφασιστικά μορφώματα όπως η Χρυσή να σβήσουν τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη, ελευθερία.

Σήμερα η ματώνει στις διαπραγματεύσεις προσπαθώντας για μια βιώσιμη λύση με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και ανάπτυξης, χωρίς νέα μέτρα λιτότητας και ύφεσης που εξαθλιώνουν την κοινωνία.
Σήμερα οι Έλληνες αγωνίζονται να κλείσουν τις πληγές που άνοιξαν οι μνημονιακές πολιτικές την τελευταία 5ετία.

Μέσα σε ένα περιβάλλον εκβιασμών και πιέσεων, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, ο ελληνικός λαός πρέπει να απαντήσει με ψυχραιμία και ενότητα, συμπορευόμενος στον αγώνα της κυβέρνησης για δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Νέα αρχή στην διακυβέρνηση της χώρας #ΑλΤσίπρας - https://t.co/kht46p6yBF -

  • Μνήμη Αγίων Μικρασίας #ΑγίουΧρυσοστόμουΣμύρνης - https://t.co/pwyAXlZs1Y -

  • Πτώση αλλοδαπής στη Σκόπελο και διακομιδή στο Νοσοκομείο Βόλου #ΑχιλλοπούλειοΝοσοκομείοΒόλου - https://t.co/C5FESbAEg3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση