Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Δήλωση Χρ. Μπουκώρου για εγκύκλιο περί μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων
Δήλωση Χρ. Μπουκώρου για εγκύκλιο περί μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων

Δήλωση Χρ. Μπουκώρου για εγκύκλιο περί μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων

Ο ς Μγνησίς της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Μπουκώρος, προέβη στην παρακάτω δήλωση αναφορικά με την εγκύκλιο που δημοσίευσε το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής:

“Η «πρώτη φορά χάος» να αφήσει τα κολπάκια και τις μεθοδεύσεις. Με αφορμή τη σημερινή εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών και κάποιες δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουμε τα εξής:

Μπορεί να πρόκειται για την ίδια εγκύκλιο σε σχέση με τις προηγούμενες Εθνικές Εκλογές, αλλά αφορά εντελώς διαφορετικού τύπου εκλογική αναμέτρηση και κατά συνέπεια αποφέρει διαφορετικά αποτελέσματα. Στις Εθνικές Εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 η εγκύκλιος στάλθηκε είκοσι ημέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση και κατά συνέπεια υπήρχε όλος ο απαιτούμενος χρόνος για τις αναγκαίες υπηρεσιακές συνεννοήσεις, ώστε οι Περιφέρειες Ενότητες να μεταδώσουν τα αποτελέσματα, χωρίς να περιμένουν κανενός είδους «πολιτική διαχείριση» από το Υπουργείο Εσωτερικών, πράγμα το οποίο και έγινε με την έγκαιρη των τοπικών αποτελεσμάτων από την κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Με τη σημερινή εγκύκλιο δεν δίδονται σχετικές διευκρινίσεις και πολύ αμφιβάλουμε αν υπάρχει χρόνος για αυτές.

Καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών να διευκρινίσει σήμερα κιόλας, αν οι Περιφερειακές Ενότητες θα μεταδίδουν τα εκλογικά αποτελέσματα, όπως έκαναν στις προηγούμενες εκλογικές ανα ή θα ισχύσει το γράμμα της σημερινής εγκυκλίου, που επιβάλλει αναμονή μέχρι τη μετάδοση των αποτελεσμάτων από το Υπουργείο Εσωτερικών. Όλα τα υιπα είναι υπεκφυγές, ζητούμε διευκρινίσεις αμέσως κιόλας.

Δεν μπορούμε να έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση, η οποία διεξάγει εκλογική αναμέτρηση εθνικής κας σε πέντε μόλις εργάσιμες μέρες, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) που ακυρώνει όλες τις χρονικές προβλέψεις των σχετικών νόμων και με ένα μόνο ψηφοδέλτιο, σαν να πρόκειται για εκλογές τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ!”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση