Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Δήλωση βουλευτή Α. Μεϊκόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών
Δήλωση βουλευτή Α. Μεϊκόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Δήλωση βουλευτή Α. Μεϊκόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, σήμερα 26 Ιουνίου, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος αναφέρεται στην μάστιγα των ναρκωτικών και συμβουλεύει για την αντιμετώπισή της και την στήριξη των θυμάτων της.

“Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών δεν είναι ημέρα γιορτής, αλλά ημέρα σκέψης και ς, ημέρα σοβαρού προβληματισμού και κοινωνικού διαλόγου. Σηματοδοτεί την μάστιγα των ναρκωτικών ως ένα από τα πιο ζωτικά προβλήματα του πλανήτη, της Ευρώπης αλλά και της χς μας.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΟΗΕ, τα μηνύματα από τη μάχη κατά των ναρκωτικών παγκοσμίως είναι ανησυχητικά, ενώ εξίσου έντονο είναι το πρόβλημα των ναρκωτικών και στη χ μας. Τα ποσοστά των χρηστών ναρκωτικών ουσιών που δίνουν καθημερινά τη μάχη τους για μια ζωή ελεύθερη από εξαρτήσεις, αλλά και αυτών που προστίθενται στην λίστα του λευκού θανάτου, έρχονται να ευαισθητοποιήσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο, καθώς η οικονομική έχει πολυεπίπεδες επιπτώσεις με κυρίαρχη την κοινωνική . Στην Ελλάδα της κρίσης, η διάδοση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, καθώς όλο και περισσότεροι νέοι αναζητούν μια διέξοδο στο απόλυτο που βιώνουν καθημερινά.

Η ανεργία, η μείωση των εισοδημάτων καθώς και η συρρίκνωση των κοινωνικών δαπανών ως αποτέλεσμα των υφεσιακών πολιτικών που ασκήθηκαν τα τελευταία χρόνια, έχουν οδηγήσει σε της ς, των αυτοκτονιών, όξυνση του ρατσισμού, της βίας και της κοινωνικής έντασης, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι νέοι να καταφεύγουν στις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Η εξάρτηση δεν κάνει διακρίσεις. Απαιτεί καθημερινό αγώνα από όλους μας με στόχο την της διάδοσης των εξαρτήσεων, την έγκαιρη παρέμβαση, την απεξάρτηση και την ισότιμη κοινωνική επανένταξη. Αναγνωρίζοντας ότι η ευαισθητοποίηση και η ενεργή συμμετοχή όλων μας, αποτελούν το βασικό όπλο για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων, στέλνω το μήνυμα για στήριξη του δικαιώματος των ατόμων που έχουν εμπλακεί με την χρήση ουσιών, στην απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη, μέσα από ένα δίκτυο δημόσιων και ν υπηρεσιών το οποίο θα είναι προσβάσιμο σε όλους.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση