Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Δήλωση 9 μελών της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας
Δήλωση 9 μελών της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Δήλωση 9 μελών της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Εννέα μέλη της ομαρχιακής Επιτροπής υπέγραψαν και δημοσίευσαν την παρακάτω δήλωση σχετικά με την νέα μνημονιακή της κυβέρνησης.

Η δήλωση έχει ως εξής:

  1. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στη της Ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωζώνης, διότι είναι αντίθετη με τις συνεδριακές αποφάσεις του , τις αποφάσεις της Κ.Ε. και τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις.
  2. Υιοθετούμε και υποστηρίζουμε την επιστολή των 109 μελών της Κ.Ε. που είναι αντίθετα με τη συμφωνία και ζητούν την άμεση σύγκληση του οργάνου, να λειτουργήσουν άμεσα τα όργανα του κόμματος, να συνεδριάσουν οι Οργανώσεις Μελών και να συγκληθεί άμεσα το διαρκές Συνέδριο του τος για να εκτιμηθεί η νέα κατάσταση.

  3. Η συμφωνία συνιστά τρίτο σκληρό μνημόνιο, εμβαθύνει την κοινωνική αγριότητα, δεν αφήνει περιθώρια άσκησης φιλολαϊκής ς, είναι οικονομικά μη βιώσιμη καθώς εντείνει το σπιράλ ύφεση – λιτότητα – υπερχρέωση, είναι πολιτικά ολέθρια γιατί εμπεδώνει το δόγμα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση και ακρωτηριάζει τις ελπίδες των Ευρωπαϊκών λαών για εναλλακτικούς δρόμους.

  4. Είναι επίσης επικίνδυνη για τη δημοκρατία, καθώς (παρα)βιάζει τη λαϊκή εντολή της 25ης Γενάρη και το ΟΧΙ της 5ης Ιούλη, συνεχίζει τις αντικοινοβουλευτικές πρακτικές και θα εντείνει πρακτικές καταστολής (όπως έγινε στη λαϊκή κινητοποίηση στις 15/7 ενάντια στο νέο μνημόνιο που ψηφιζόταν στη Βουλή), αποδεικνύοντας ότι για να εφαρμοστεί αντιλαϊκή χρειάζονται τέτοιες πρακτικές. Έτσι εξ αντικειμένου στρώνει το δρόμο στην ακροδεξιά.

  5. Καλούμε τα μέλη του κόμματος να εκτιμήσουν με νηφαλιότητα και αμεροληψία την πορεία του κόμματος και τις επιλογές που έγιναν, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στη σημερινή κατάσταση.

  6. Τέλος, καλούμε την κυβέρνηση να επεξεργαστεί εναλλακτικές λύσεις και προτάσεις, συμβατές με τις ριζοσπαστικές αρχές της Αριστεράς και του .

 

Την δήλωση συνυπογράφουν τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής :

Βαλαμουτόπουλος Γιώργος, Δελημήτρος Κώστας, Κάϊρας Γιάννης, Κλημόπουλος Θωμάς, Κουκουβίνος Κώστας, Μπάλλας Γιάννης, Νεοφωτίστου Μαρία, Πατσιαντάς Μαργαρίτης, Φιλιππίδη-Χατζηστεφανή Ελένη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση