Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Δίκτυο Ανανεωτικής Αριστεράς: Yπό επιτροπεία η Ελλάδα
Δίκτυο  Ανανεωτικής Αριστεράς: Yπό επιτροπεία η Ελλάδα

Δίκτυο Ανανεωτικής Αριστεράς: Yπό επιτροπεία η Ελλάδα

Στον Βόλο βρέθηκε σήμερα το μέλος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Ανανεωτικής Αριστεράς Θράσος Φωτεινός και σε τύπου που έδωσε στην αίθουσα της ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ τόνισε ότι η τελεί υπό επιτροπεία, υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας, κοινωνικών ελευθεριών και τίθεται ζήτημα εθνικής κυριαρχίας.

Ο κ. Φωτεινός παρουσίασε τους τέσσερις πυλώνες στους οποίους θα πρέπει να στηριχθεί η χώρα για να ανακάμψει με πρώτο την ίδια την η οποία θα πρέπει να συνδιαμορφώσει άποψη για το που βαδίζει η χώρα μαζί με άφθαρτες και νέες πολιτικές δυνάμεις, δεύτερο πυλώνα του πολίτες που θα πρέπει να επιλέξουν ποια θα είναι η νέα παραγωγική συγκρότηση της χώρας ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος πυλώνας αφορούν το ίδιο το κράτος καθώς θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις για την σωστά δομημένη δημόσια διοίκηση και αυτοδιοίκηση και στο πλαίσιο εθνικού διαλόγου να συζητηθούν ζητήματα εθνικής κυριαρχίας.

Ο ίδιος επέκρινε την των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επισημαίνοντας ότι δεν έχει κρατήσει καμία κόκκινη γραμμή και πρόσθεσε: ” Έχουν σπάσει τα φρένα, τα χειρόφρενα και κανείς δεν γνωρίζει που θα σταματήσουμε. Η συμφωνία με τους μας μπορεί να έχει επιτευχθεί αλλά πολιτική της λιτότητας συνεχίζεται, η κρίση παγιώνεται όπως και τα μνημόνια και οι πολίτες παρακολουθούν αμήχανοι και παγωμένοι”.

Επίσης είπε ότι το τάσσεται κατά της Διατλαντικής Συμφωνίας Εμπορίου και Ελεύθερων Συναλλαγών (Transatlantic Trade and Investment Partnership) που προτείνεται να γίνει μεταξύ Ευρώπης και και τόνισε ότι πλέον οι πολυεθνικές εταιρείες αυτό που προσπαθούν να πετύχουν είναι να μπορούν να συμμετέχουν σε θεσμούς και να έχουν την εξουσία, δηλαδή να δημιουργήσουν εταιρείες κράτη που θα αποφασίζουν για τα συμφέροντά τους και όχι αυτά των πολιτών.

Το μέλος του Δικτύου στη , Παντελής Μαστρογιάννης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις στις οποίες προέβη σε τοπικό επίπεδο το Δίκτυο, όμως η ανακοίνωση για το θέμα της «ΕΡΗΛ», το οποίο χαρακτήρισε σημαντικό που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν από κοινού όλες οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις για να μην τιναχθεί στον αέρα η ΔΕΥΑΜΒ.

Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα του αποκλεισμού του Βόλου από τα προγράμματα Κοινωνικής Ωφέλειας και τον αγώνα που πρέπει να δοθεί για να μην αποκλειστεί το Νοσοκομείο του Βόλου από το νέο πρόγραμμα .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση