Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Διεύρυνση των μέτρων στήριξης σε ξενοδοχειακές –τουριστικές  επιχειρήσεις
Διεύρυνση των μέτρων στήριξης σε ξενοδοχειακές –τουριστικές  επιχειρήσεις

Διεύρυνση των μέτρων στήριξης σε ξενοδοχειακές –τουριστικές  επιχειρήσεις

 

Ζητά με αναφορά του ο Ν. Αθανάσιος Λιούπης

 

Το αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού , που ζητά τη διεύρυνση των μέτρων στήριξης για την καλύτερη αντιμετώπιση των ζητημάτων, που προέκυψαν από την παρατεταμένη διάρκεια της πανδημίας του κορωναϊού και της προϋπάρχουσας πολυετούς οικονομικής κρίσης,  μετέφερε με αναφορά του στους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας ο Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας  Αθανάσιος Λιούπης.

 

Ο κ. Λιούπης επισημαίνει στην αναφορά του ότι οι του ξενοδοχειακού – τουριστικού κλάδου αναγνωρίζουν την αξία της δέσμης μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση, όπως το μέτρο της αναστολής εργασίας των εργαζομένων, ωστόσο αγωνιούν για την επιβίωση των επιχειρήσεών τους. Εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την πρόβλεψη που υπάρχει για λειτουργία των εστιατορίων και των καφέ εντός των ξενοδοχείων για την εξυπηρέτηση των διαμενόντων σε αυτά και ευελπιστούν στη συμμετοχή των θεσμικών τους οργάνων κατά το στάδιο οριστικοποίησης των αποφάσεων για τα  επιπλέον μέτρα που θα ληφθούν.

Ενόψει των δυσκολιών που καθημερινά αντιμετωπίζουν προτείνουν και  παραθέτουν μια σειρά αιτημάτων με σκοπό την υποστήριξη των επαγγελματιών του κλάδου προσδοκώντας εκ νέου τη στήριξη της Πολιτείας. Επισημαίνουν την επιτακτική ανάγκη να παγώσουν οι των επιχειρήσεών τους αλλά και οι των διαφόρων ρυθμίσεων που έχουν σε εκκρεμότητα.

Προσδοκούν η αποζημίωση ειδικού σκοπού να συμπεριλαμβάνει όλα τα μέλη του εταιρικού σχήματος, που πληρώνουν  και όχι έναν μόνο εκ των εταίρων σε κάθε επιχείρηση. Αναφορικά με το πολύ εύστοχο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής, ευελπιστούν, ότι θα ισχύσουν οι ίδιες ευνοϊκές ρυθμίσεις για όλες τις επιχειρήσεις -προσαρμοσμένες στο μέγεθος κάθε δραστηριότητας.

Ο βουλευτής Μαγνησίας παρέθεσε τα αιτήματα του κλάδου στους αρμόδιους υπουργούς, αναμένοντας τις δικές τους ενέργειες.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

  • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

"Αλιεύοντας" την είδηση