Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Διεύρυνση μέτρων στήριξης των Σχολικών Κυλικείων
Διεύρυνση μέτρων στήριξης των Σχολικών Κυλικείων

Διεύρυνση μέτρων στήριξης των Σχολικών Κυλικείων

 

Ζητά με αναφορά του ο βουλευτής Ν. Αθανάσιος Λιούπης

 

Διεύρυνση των μέτρων στήριξης των μισθωτών κυλικείων στα Δημόσια σχολεία, ζητά με αναφορά του προς τους υπουργούς Οικονομικών, Παιδείας και Εσωτερικών,  ο βουλευτής Ν. της Νέας Δημοκρατίας  Αθανάσιος Λιούπης.

Ο κ. Λιούπης μετέφερε στους αρμόδιους υπουργούς το αίτημα του Σωματείου  Μισθωτών Κυλικείων Δημόσιων Σχολείων Ν. Μαγνησίας, όπου ζητούν τη μείωση του μισθώματος των σχολικών κυλικείων κατά 40% για όλο τον χρόνο και  την διετή παράταση των μισθώσεων για όσους το επιθυμούν. Ακόμη, αιτούνται  την επιστροφή της προκαταβολής για όσους μισθωτούς κυλικείων αναγκαστούν να σταματήσουν τη λειτουργία τους, λόγω της πανδημίας.

Ο βουλευτής Ν. επισημαίνει στους αρμόδιους υπουργούς ότι ο εν λόγω κλάδος έχει υποστεί κατακόρυφη πτώση του τζίρου,  λόγω μη λειτουργίας εδώ και έξι μήνες και ζητά να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την στήριξή του.

Να διευρυνθεί η στέγαση Πολυτέκνων Πολεμικής Αεροπορίας εντός ΟΣΕΑΑΥ

Αναφορά Αθανάσιου Λιούπη στον υπουργό

Το αίτημα της Ένωσης Πολυτέκνων Ν. Μαγνησίας, που ζητά τη διευκόλυνση της στέγασης των πολυτέκνων της Πολεμικής Αεροπορίας εντός Οικημάτων Στέγασης Έγγαμων Αξιωματικών –Ανθυπασπιστών –Υπαξιωματικών (ΟΣΕΑΑΥ), προώθησε με αναφορά του στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο βουλευτής Ν. της Νέας Δημοκρατίας  Αθανάσιος Λιούπης.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο κ. Λιούπης, μετά από την απόφαση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, περιορίστηκε ο χρόνος στέγασης των πολυτέκνων οικογενειών στα ΟΣΕΑΑΥ της Πολεμικής Αεροπορίας στα πέντε έτη, με πρόβλεψη μεταβατικής παράτασης ενός έτους, γεγονός που επιτείνει την αγωνία εύρεσης στέγασης των πολυτέκνων οικογενειών, αναιρώντας ένα μέτρο ουσιαστικής δημογραφικής πολιτικής, που αποτελούσε πρότυπο για άλλες παρόμοιες ενέργειες.

Οι πολύτεκνοι εκφράζουν παράλληλα την ανησυχία τους, καθώς η νέα απόφαση είναι δυσμενέστερη της προηγούμενης ισχύουσας, στην οποία υπήρχε διάταξη, σύμφωνα με την οποία οι πολύτεκνοι στρατιωτικοί δικαιούνται στέγασης, κατ’ εξαίρεση και ανεξάρτητα από τη βαθμολογία που συγκεντρώνουν «…. εφόσον τα τέκνα τους αποτελούν μέλη της οικογενείας τους σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία……».

Επισημαίνουν δε πως ο νομοθέτης, αναγνωρίζοντας την προσφορά των πολυτέκνων οικογενειών στην κοινωνία και τη συμβολή τους στην άμβλυνση της υπογεννητικότητας, έχει ήδη προβλέψει με σχετικό άρθρο του Συντάγματος, την παροχή ειδικής προστασίας στις οικογένειες αυτές.

Ο κ. Λιούπης ζητά από τον αρμόδιο υπουργό τη διευκόλυνση παραμονής των πολυτέκνων οικογενειών εντός Οικημάτων Στέγασης Έγγαμων Αξιωματικών –Ανθυπασπιστών –Υπαξιωματικών, αλλά και γενικότερα τη διεύρυνση του προγράμματος στέγασης των στρατιωτικών.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Συρία: Πάνω από 120 οι νεκροί στις σφοδρές μάχες ΙΚ – κουρδικών δυνάμεων #Συρία - https://t.co/BUQ2KNSXoZ -

  • Γερμανία: Πόσα εμβόλια θα απαιτούνται στο μέλλον; – Προσφέρουν οι τρεις δόσεις επαρκή #ανοσοποίηση;… - https://t.co/EhgJ0GYAsT -

  • Κακοκαιρία «Ελπίς»: Επιδείνωση από το βράδυ, αύριο το σφοδρότερο κύμα #ΚακοκαιρίαΕλπίς - https://t.co/VcW5obvGZ1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση