Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Διεθνείς εθελοντές σε Βόλο και Πήλιο για το νερό
Διεθνείς εθελοντές σε Βόλο και Πήλιο για το νερό

Διεθνείς εθελοντές σε Βόλο και Πήλιο για το νερό

Διεθνοποιείται το θέμα του νερού με τη διήμερη επίσκεψη στο Πήλιο και το Βόλο μελών Διεθνούς Εθελοντικής Ομάδας από την Ουρουγουάη, το Εκουαδόρ, την και τα νησιά Μαυρικίου 8 και 9 Ιουνίου για ενημέρωση και συνεργασία.

Πέραν των δεκάδων συνελεύσεων και συνεδριάσεων της Συντονιστικής επιτροπής της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό, των δυναμικών κινητοποιήσεων και παρεμβάσεων, των εκδηλώσεων στα χωριά και τις συν της πόλης και των επιστημονικών ημερίδων, τα μέλη της δουλεύουν ακατάπαυστα και στον τομέα της ενημέρωσης της κοινής γνώμης στην υπόλοιπη Ελλάδα και το .

Η Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό έπαιξε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία της Πανελλήνιας Συμμαχίας για το Νερό και θεωρείται γενικά ως μία από τις πλέον δραστήριες συλλογικότητες στη χώρα.

Το πρόβλημα με το νερό στο Πήλιο και το Βόλο είναι πλέον γνωστό στον χώρο των κινημάτων διεθνώς. Σε αυτό βοήθησαν οι επαφές που έχουν ως τώρα με συλλογικότητες και ειδικούς επιστήμονες από διάφορες χώρες. Ξεκίνησαν με τον ANDREA GROHMANN, επίτιμο καθηγητή του Πολυτεχνείου του Βερολίνου ο οποίος βοήθησε με τις επιστημονικές του γνώσεις στον αγώνα εναντίον της ς του πόσιμου νερού με την χλωρίωση και συνέχισαν με το Κίνημα της ς τα περασμένα Χριστούγεννα.

Τον ερχόμενο Αύγουστο θα οργανώσουν με την παρουσία μέλους της «Συμμαχίας ενάντια της λιτότητας» και του Ιρλανδικού Κινήματος του νερού από το Δουβλίνο.

Στη διήμερη διεθνή συνάντηση των κινημάτων του νερού που οργάνωσε η συλλογικότητα «ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ» στη Θεσσαλονίκη τον προηγούμενο Μάιο, γνώρισαν μέλη του κινήματος από την Ιταλία, την Ισπανία, τη και την , με τους οποίος έχουν ήδη συνεργασία.

Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας, το διήμερο 8-9 Ιουνίου θα βρίσκονται στο Βόλο τέσσερα μέλη διεθνούς εθελοντικής οργάνωσης στο πλαίσιο μιας καμπάνιας για τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού “Right4Water” σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε αυτή την καμπάνια συμμετέχουν 16 ομάδες, από το Νότιο και το Βόρειο ημισφαίριο οι οποίες ερευνούν τα προβλήματα του νερού σε έξη χώρες στις οποίες περιλαμβάνεται η Ελλάδα και η περιοχή του Πηλίου και του Βόλου.

Τα μέλη της ομάδας που θα επισκεφτεί την περιοχή έρχονται από την Ουρουγουάη, το Εκουαδόρ, την και τα νησιά του Μαυρίκιου.

Βασικός σκοπός της επίσκεψης είναι η σφαιρική ενημέρωσή τους για το τοπικό πρόβλημα και η διεθνοποίησή του και η αφήγηση των δικών τους εμπειριών στο ίδιο ζήτημα στις χώρες από τις οποίες προέρχονται. Με αφορμή την παρουσία της συγκεκριμένης οργάνωσης στην περιοχή μας, η Κίνηση οργανώνει μια σειρά δράσεων τις δύο αυτές μέρες ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους συμπολίτες να γνωρίσουν από κοντά τα μέλη της οργάνωσης και να ακούσουν πολλά και ενδιαφέροντα για το νερό από τις μακρινές αυτές χώρες.

Δευτέρα 8/6

Ώρα 10:30
Περπάτημα στο μονοπάτι από την πλατεία Σταγιατών μέχρι την πηγή της Κρύας Βρύσης.

Ξενάγηση στην πηγή και στο δίκτυο του πόσιμου νερού και της άρδευσης. Διάρκεια περπατήματος 20'

Ώρα 18:00

Κοινοτικό Κέντρο Πολιτισμού και Παράδοσης Σταγιατών

Ενημέρωση των επισκεπτών μας για το πρόβλημα του νερού στο Πήλιο και το Βόλο από κατοίκους των χωριών και της πόλης η οποία θα μαγνητοσκοπηθεί από την ομάδα

Τρίτη 9/6

Ώρα 10:00
Ξενάγηση στο χώρο της πηγής της Μάνας

Ώρα 13:00
Ξενάγηση στο χώρο των Πηγών του Αγίου Βλάση

Ώρα 20:00
Εκδήλωση στο Χώρο Κινημάτων,Ιωλκού33
Παρουσίαση των προβλημάτων νερού στις χώρες από τις οποίες προέρχονται τα μέλη της ομάδας

Η επαφές αυτές δίνουν τη δυνατότητα να αναπτυχτούν δεσμοί ς ανάμεσα στα κινήματα σε όλο τον κόσμο και να δημιουργηθεί ένα δίκτυο ενημέρωσης και ανταλλαγής πληροφοριών, ώστε να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά η επίθεση που γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο από τις πολυεθνικές εταιρείες ενάντια στα δημόσια αγαθά και τις δημόσιες υπηρεσίες γενικότερα, στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης και του νεοφιλελευθερισμού.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση