Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Διανομή φρούτων σε όλα τα σχολεία από τη δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου
Διανομή φρούτων σε όλα τα σχολεία από τη δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου

Διανομή φρούτων σε όλα τα σχολεία από τη δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου

Επισιτιστική συνδρομή και σε απόρους

Φρούτα σε όλα τα σχολεία και τον παιδικό σταθμό του Νοτίου Πηλίου προσέφερε η δημοτική αρχή σε συνεργασία με την Κοινωφελή επιχείρηση του δήμου, συμμετέχοντας σε προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Νοτίου Πηλίου κατόπιν συμφωνίας με παραγωγούς φρούτων του Άργους, προσέφερε 14.000 κιλά περίπου πορτοκάλια (14 κιλά ανά μαθητή) καθώς και 10.000 κιλά περίπου μανταρίνια (10 κιλά ανά μαθητή).

Τα φρούτα πριν προσφερθούν στους μαθητές, ελέχθησαν από την αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας και Σποράδων.

Η Οργάνωση Παραγωγών Άργους αποσύρει από την αγορά τα εσπεριδοειδή, κατά την χρονική περίοδο από 01/11/2015 έως 30/06/2016 στο πλαίσιο των Κανονισμών της ΕΚ 543/11, 1308/13, 1031/14, 1369/15 της Επιτροπής όπως και της σχετικής Υπουργικής Απόφασης 3320/89565 (ΦΕΚ 1701/Β/14-08-2015) τα οποία παραδίδει στο Δικαιούχο Φορέα (ΔΗΚΕΝΠΗ).

Η συσκευασία των εσπεριδοειδών όπως προβλέπεται, έφερε με ευκρίνεια την ένδειξη: «ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΟΡΙΖΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ», καθώς και το σήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνεται ότι η Οργάνωση Παραγωγών Άργους σκοπεύει να συνεχίσει την προσφορά της και με άλλα φρούτα και διάφορα προϊόντα προς το δήμο Νοτίου Πηλίου.

Διανομή τροφίμων

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου υλοποιεί το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους για την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας. Είναι εταίρος στην Κοινωνική Σύμπραξη μαζί με άλλους δήμους του νομού Μαγνησίας, με επικεφαλής Εταίρο το Δήμο Βόλου.

Ήδη για το 2016 έχει πραγματοποιήσει δυο διανομές προϊόντων παντοπωλείου και νωπών τροφίμων και σύντομα θα ακολουθήσει και τρίτη.
Επιπρόσθετα, πέρα από τη βασική επισιτιστική συνδρομή, σχεδιάζει την επόμενη φάση της δράσης με τα συνοδευτικά μέτρα που προβλέπονται από το πρόγραμμα.

Οι ωφελούμενοι – δικαιούχοι σε σύνολο αιτήσεων του ΤΕΒΑ για το Δήμο Νοτίου Πηλίου ανέρχονται στις 346, σε πλήθος περίπου 698 ατόμων που έχουν καταγραφεί.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Νίκος Φορτούνας, ανέφερε: «Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου για την άψογη διαδικασία διανομής και τους υπαλλήλους που παρά τα καθημερινά προβλήματα στους τομείς τους έθεσαν σαν προτεραιότητα και συνέφεραν τα μέγιστα στην επίτευξη αυτής της δράσης».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

"Αλιεύοντας" την είδηση