Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Διαμαρτυρία ΟΕΒΕΜ για την τακτική τραπεζών
Διαμαρτυρία ΟΕΒΕΜ για την τακτική τραπεζών

Διαμαρτυρία ΟΕΒΕΜ για την τακτική τραπεζών

Έντονη δυσφορία έχει προκαλέσει σε του κλάδου της αγοράς του Βόλου η κίνηση συστημικής τράπεζας να ζητήσει την ανανέωση των εν μέσω πανδημίας. Μία από τις τέσσερις μεγάλες τράπεζες απαιτεί από να αναβαθμίσουν το είτε με ενοικίαση είτε με αγορά καινούργιου μηχανήματος με που κυμαίνεται από 90 μέχρι 180 ευρώ συν ΦΠΑ.

Επίσης απαιτεί από τους και τους χρεώνει τη του μηχανήματος που κυμαίνεται από 7 μέχρι 10 ευρώ το μήνα. Επιπλέον επιβάλλει στον επαγγελματικό λογαριασμό έξοδα διαχείρισης 3 ευρώ το μήνα. Μιλάμε για ένα συνολικό κόστος της τάξεως από 190 μέχρι 300 ευρώ, το οποίο εν μέσω πανδημίας και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις είναι ανοικτές μόνο λίγες μέρες, είναι ένα πολύ σημαντικό κόστος γι’ αυτές.

Να σημειώσουμε δε, ότι η προμήθεια που κρατείται σε κάθε συναλλαγή αγγίζει το 1,3% όταν οι τράπεζες τοκίζουν τα χρήματα 0,10%!!! Ο εκβιασμός αυτός έχει και χρονικό ορίζοντα καθώς επιβάλλει στους να αποφασίσουν και να πληρώσουν μέσα σε λίγες μέρες, αλλιώς θα τους μπλοκάρουν τα POS.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών & Εμπόρων Ν. Μαγνησίας εκφράζει την αγανάκτηση των επαγγελματιών γι’ αυτές τις πολιτικές των τραπεζών, οι οποίες στις δύσκολες εποχές στηρίχθηκαν από το υστέρημα του Ελληνικού λαού και θα έπρεπε σήμερα να στηρίξουν και αυτές με τη σειρά τους τον επιχειρηματικό κόσμο. Μετά από δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης και ένα χρόνο υγειονομικής κρίσης, οι επιχειρήσεις χρειάζονται τη στήριξη των τραπεζών και την των κυβερνόντων  και όχι τέτοιες τακτικές που παραπέμπουν σε εκβιασμούς.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρ.Τριαντόπουλος: Συνεργασία με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για ζητήματα λιμενικών εγκαταστάσεων - https://t.co/wkJb0gS5x2… -

  • Τρία #μετάλλια η #Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο #Ελλάδα #μετάλλια #ΟλυμπιακοίΑγώνεςΤόκιο - https://t.co/Lsmq1k8EAu -

  • Στο εργοτάξιο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας #ΔημοτικόΘέατροΒόλου - https://t.co/oXFC0E1cpc -

"Αλιεύοντας" την είδηση