Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Διαμαρτυρία ΟΕΒΕΜ για άνοιγμα εμπορικών καταστημάτων με τη μέθοδο «clickaway»
Διαμαρτυρία ΟΕΒΕΜ για άνοιγμα εμπορικών καταστημάτων με τη μέθοδο «clickaway»

Διαμαρτυρία ΟΕΒΕΜ για άνοιγμα εμπορικών καταστημάτων με τη μέθοδο «clickaway»

Έντονη δυσαρέσκεια και από τo Eπιμελητήριο Μαγνησίας 

Απερίγραπτη η αγανάκτηση και η απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για την λειτουργία των καταστημάτων λιανικής με τη μέθοδο του «clickaway» αποκλειστικά και μόνο. Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας έχει δηλώσει την κάθετα αντίθετη γνώμη της για αυτή την μέθοδο από τις πρώτες κιόλας ανακοινώσεις του Νοεμβρίου και έχει εκφράσει τη θέση της σε όλους τους βουλευτές του Νομού Μαγνησίας για αυτό το φλέγον ζήτημα.

Ήδη έχει χαθεί χρόνος και μάλιστα πολύτιμος, τη στιγμή που η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων πλησιάζει, δηλαδή χάνεται η περίοδος με το μεγαλύτερο τζίρο για τον εμπορικό κόσμο. Δεν είναι σε καμία περίπτωση δυνατή η λειτουργία καταστημάτων λιανικής με τη μέθοδο του «clickaway».

Οι μικρομεσαίοι στην πλειοψηφία τους δεν έχουν ηλεκτρονικά καταστήματα για να προβάλλουν τα τους. Θα βγουν τα στο δρόμο; Ο θα στέκεται σε μια ουρά πεζοδρομίου; Θα είναι ανθρώπινη αυτή η εικόνα;

Οι λέξεις «δοκιμάζω», «φοράω», «προβάρω» είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις αγορές ειδών λιανικής, ειδικά με τα υποδήματα και τα ενδύματα. Δεν πρόκειται να δουλέψουν με αυτό τον τρόπο τα καταστήματα λιανικής.

Ήδη μετά από δέκα χρόνια κρίσης, ο εμπορικός και ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δοκιμάζονται για ακόμα μία φορά, με κλειστά ταμεία και έξοδα που «τρέχουν». Μέσα σε αυτό τον κόσμο υπάρχει πλήθος επαγγελματιών που προσπαθούν να τακτοποιούν τις υποχρεώσεις τους (π.χ. ασφαλιστικές, φορολογικές κ.τ.λ.), έσοδα δηλαδή που εισπράττει το Κράτος. Με ποιο τρόπο θα μεριμνήσει η για την επιβίωση των επιχειρήσεων αυτών; Με την εφαρμογή μιας μεθόδου εντελώς νέας, άγνωστης και ανεφάρμοστης για τους Μικρομεσαίους; Αυτές οι τακτικές μόνο σε μπορούν να οδηγήσουν. Την επόμενη μέρα οι Μικρομεσαίοι θα έχουν αφανιστεί και η επιβίωση των οικογενειών τους θα είναι αβέβαιη. Ο δείκτης φτώχειας και ανεργίας θα εκτοξευθούν.

Παγώστε τις ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές τώρα! Παγώστε την καταβολή ενοικίου τώρα! Διαγράψτε οφειλές της περιόδου του lockdown. Στηρίξτε τους μικρομεσαίους τώρα.

Ανοίξτε τις επιχειρήσεις και επιβάλλετε κανόνες υγειονομικούς και μέτρα ασφαλείας. Μην ενισχύετε τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Μην κλείνετε οριστικά τους μικρομεσαίους.

Καλούν τους κυβερνητικούς βουλευτές του Ν. Μαγνησίας να αναλάβουν τις ευθύνες γιατί αύριο θα τους βρουν μπροστά τους.

To Eπιμελητήριο Μαγνησίας 

Αμέσως μετά τις ανακοινώσεις Πέτσα-Γεωργιάδη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Γονατισμένοι οι μετά από δύο lockdown περίμεναν με αγωνία τις σημερινές κυβερνητικές ανακοινώσεις για άνοιγμα των επιχειρήσεων μετά τις απανωτές παρατάσεις στη λειτουργία της αγοράς.

Η του λιανεμπορίου σε ολόκληρη την Επικράτεια και η λειτουργία του μόνο μέσω click away τους μόνους που εξυπηρετεί είναι τις μεγάλες αλυσίδες πολυκαταστημάτων που ήδη, τα τελευταία χρόνια εξυπηρετούνται μέσω eshop.

Δέκα χρόνια μνημονίων και ένας περίπου χρόνος υπολειτουργίας της αγοράς το μόνο που θα αυξήσει είναι τα λουκέτα και τις χιλιάδες χαμένες .

Η μόνη ελπίδα για ορισμένους ώστε να σταθούν στο παιχνίδι της επιχειρηματικότητας ήταν η αγορά των Χριστουγέννων. Με κλειστά τα μαγαζιά, η ζημία είναι ανεπανόρθωτη και οι απώλειες που θα μετρήσει ο επιχειρηματικός κόσμος στη συνέχεια τεράστιες.

Όλα δείχνουν ότι ούτε σχέδιο αναχαίτισης του δεύτερου κύματος της πανδημίας υπήρξε -αλλά το κυριότερο- ούτε και κάποιος σοβαρός προγραμματισμός από την πλευρά της κυβέρνησης, ώστε να προβλεφθεί το της οικονομικής καταστροφής που θα παρασύρει όλους στο διάβα του.

Καλούμε τόσο τους κυβερνητικούς βουλευτές της Μαγνησίας, όσο και το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης, έστω και την ύστατη στιγμή να πάρουν θέση και να αποτρέψουν την οικονομική καταστροφή που έρχεται.

Θα πρέπει οι αρμόδιοι και οι λαμβάνοντες τις κρατικές αποφάσεις να συνειδητοποιήσουν ότι τα θύματα της πανδημίας δεν είναι μόνο όσες ανθρώπινες απώλειες καταγράφονται από τον ΕΟΔΥ στα δελτία των 6, αλλά και οι χιλιάδες οικογένειες και επιχειρήσεις που τινάσσονται κατά την περίοδο των εορτών στον αέρα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την πραγματική οικονομία και την κοινωνία».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση