Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι στο Τρίκερι για το Καταδυτικό Πάρκο

Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι στο Τρίκερι για το Καταδυτικό Πάρκο

«Επέλαση» Τρικεριωτών στη Λάρισα ετοιμάζεται αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες, στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας όπου αναμένεται να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο και να συζητήσει τη Καταδυτικού Πάρκου στο .

Οι των Τρικέρων και της Μηλίνας, φέρονται να είναι ανάστατοι στην προοπτική αυτή, καθώς υποστηρίζουν ότι τμήμα του Καταδυτικού Πάρκου θα βρίσκεται σε περιοχή όπου ψαρεύουν. Αυτό θα έχει ως συνέπεια, αναφέρουν, να αφανιστεί η αλιεία από την περιοχή και κατά συνέπεια να αντιμετωπίσουν προβλήματα και οι ίδιοι.

Αίτημα από την Αριστερή Παρέμβαση

Την εισαγωγή του θέματος στην συζήτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου ζητά και η παράταξη «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την ανατροπή».

Όπως αναφέρεται στο αίτημα που κατατέθηκε από την «Αριστερή Παρέμβαση»: «Η καταδυτικών πάρκων σε περιοχές του Παγασητικού κόλπου (Νότιου και Δυτικού) καθώς και στις νήσους , αποτελεί ένα θέμα το οποίο έχει εγείρει προβληματισμούς και από τις τοπικές κοινωνίες και κυρίως από τους παράκτιους αλιείς. Η ύπαρξη ενός νομικού πλαισίου που ανοίγει την πόρτα για την ιδιωτικοποίηση θαλάσσιων και παραλιακών εκτάσεων και την επιβολή παράλογων απαγορεύσεων (νόμος 3409/2005 και η τροποποίηση του από 04/09/2014), οι προμελέτες της εταιρείας «Ατλαντίς», η μη διενέργεια σοβαρής διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες και η τετελεσμένων, αποτελούν εξάλλου το έδαφος των καθ΄ όλα δικαιολογημένων αντιδράσεων».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση με την γ. γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης είχε ο δήμαρχος Σκιάθ - https://t.co/lW0fwQ4VWU -

  • Χιλιάδες δρομείς έτρεξαν και τίμησαν σε όλη την Ελλάδα τον Ημιμαραθώνιο Βόλου - https://t.co/6y8zCVVUFx -

  • Καρδούλας: 24η η Ελλάδα στην ΕΕ στην Ελευθερία του Τύπου 2020 σύμφωνα με τους Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα… - https://t.co/63vDJo1UDd -

"Αλιεύοντας" την είδηση