Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι στο Τρίκερι για το Καταδυτικό Πάρκο

Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι στο Τρίκερι για το Καταδυτικό Πάρκο

«Επέλαση» Τρικεριωτών στη Λάρισα ετοιμάζεται αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες, στην έδρα της ς ς όπου αναμένεται να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο και να συζητήσει τη δημιουργία Καταδυτικού Πάρκου στο Τρίκερι.

Οι των Τρικέρων και της ς, φέρονται να είναι ανάστατοι στην προοπτική αυτή, καθώς υποστηρίζουν ότι τμήμα του Καταδυτικού Πάρκου θα βρίσκεται σε περιοχή όπου ψαρεύουν. Αυτό θα έχει ως συνέπεια, αναφέρουν, να αφανιστεί η από την περιοχή και κατά συνέπεια να αντιμετωπίσουν προτα και οι ίδιοι.

Αίτημα από την Αριστερή Παρέμβαση

Την εισαγωγή του θέματος στην συζήτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου ζητά και η παράταξη «Αριστερή Παρέμβαση στη – ΑΝΣΥΑ για την ανατροπή».

Όπως αναφέρεται στο αίτημα που κατατέθηκε από την «Αριστερή Παρέμβαση»: «Η δημιουργία καταδυτικών πάρκων σε περιοχές του Παγασητικού κόλπου (Νότιου και Δυτικού) καθώς και στις νήσους Σποράδες, αποτελεί ένα θέμα το οποίο έχει εγείρει προβληματισμούς και αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες και κυρίως από τους επαγγελματίες παράκτιους . Η ύπαρξη ενός νομικού πλαισίου που ανοίγει την πόρτα για την ιδιωτικοποίηση θαλάσσιων και παραλιακών εκτάσεων και την επιβολή παράλογων απαγορεύσεων (νόμος 3409/2005 και η τροποποίηση του από 04/09/2014), οι προμελέτες της εταιρείας «Ατλαντίς», η μη δι σοβαρής διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες και η δημιουργία τετελεσμένων, αποτελούν εξάλλου το έδαφος των καθ΄ όλα δικαιολογημένων αντιδράσεων».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση