Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Διαμαρτυρία των καθαριστριών του Πανεπιστημίου για τους εργολάβους καθαριότητας

Διαμαρτυρία των καθαριστριών του Πανεπιστημίου για τους εργολάβους καθαριότητας

έα διαμαρτυρία κατά της ανάθεσης του υ της καθαριότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε εργολάβους, διοργανώνουν την Παρασκευή 27 Μαρτίου, οι καθαρίστριες του Π.Θ. Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 το πρωί στο κτίριο «Παπαστράτου».

Μετά τις τελευταίες του Σωματείου και των εργαζομένων στις πρυτανικές αρχές, υπογράφηκε 2μηνη σύμβαση με την Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου και οι καθαρίστριες από τις σχολές της Γεωπονίας μπήκαν στα ΒΑΕ. Η σύμβαση αυτή λήγει στις 31 Μαρτίου και το Σωματείο σε συνέλευση που πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα, αποφάσισε παρέμβαση στις 27/03 στην Πρυτανεία, με αίτημα την εξαρτημένης ς αορίστου χρόνου και ένταξη στα ΒΑΕ όλων των καθαριστριών.

Όπως αναφέρουν, όμως, σε ανακοίνωσή τους οι καθαρίστριες, «οι πρυτανικές αρχές όμως πήραν ήδη τις αποφάσεις τους θέλοντας να βάλουν από την πίσω πόρτα τους εργολάβους. Καλούσαν σήμερα 24/03 τις εργαζόμενες, να υπογράψουν επέκταση της σύμβασης για 20 ημέρες! Η Διοίκηση του Σωματείου σε άμεση αντίδρασή της, επιδίωξε με τον Αρύτανη, ο οποίος δεν είχε ούτε 5 λεπτά για να συζητήσει για τα κρίσιμα ζητήματα των εργασιακών συνθηκών των εργαζομένων. Τελικά αποκαλύφτηκαν οι προθέσεις τους, αφού έχει ήδη αναρτηθεί στην του Πανεπιστημίου, διαγωνισμός ανάδειξης εργολάβου στην καθαριότητα των κτιρίων του Πανεπιστημίου».

Και συνεχίζουν στην : «Το να μπει εργολάβος στην καθαριότητα του ιδρύματος θα έχει τραγικές συνέπειες τόσο για τις ίδιες τις καθαρίστριες, τα δικαιώματά τους και την ίδια τη ζωή τους και τη ζωή των οικογενειών τους, όσο και για την ίδια την υγιεινή του Πανεπιστημίου και την υγεία φοιτητών και εργαζομένων σε αυτό. Και μιλάμε για ένα ίδρυμα – μόνο στο Βόλο – με χώρους εκατοντάδων στρεμμάτων που χρειάζονται καθημερινή καθαριότητα και από τους οποίους περνάν χιλιάδες φοιτητές και , για τους οποίους υπάρχουν όλες και όλες 27 καθαρίστριες».

"Αλιεύοντας" την είδηση