Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Διαλύονται κηλίδες πετρελαίου στο λιμάνι του Βόλου
Διαλύονται κηλίδες πετρελαίου  στο λιμάνι του Βόλου

Διαλύονται κηλίδες πετρελαίου στο λιμάνι του Βόλου

Μικρές κηλίδες πετρελαίου έχουν απομείνει από τη χθεσινή πετρελαιοκηλίδα που εντοπίστηκε χθες στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ της κεντρικής και της δεύτερης προβλήτας του λιμανιού Βόλου.

Η ρύπανση εντοπίστηκε από ρυμουλκό σκάφος χθες λίγο μετά τις 8 το βράδυ. Το ρυμουλκό που οδηγούσε εκτός του λιμανιού φορτηγό πλοίο με ξένη σημαία που ετοιμαζόταν να αποπλεύσει εντόπισε τις κηλίδες πετρελαίου κι ενημέρωσε το Λιμεναρχείο.

Η ρύπανση εκτείνονταν σε έκταση περίπου 500 μ. και πλάτους 30 μ.

Το Λιμεναρχείο έλαβε δείγματα και από τη θάλασσα κι από το πλοίο που ήταν έτοιμο να αποπλεύσει καθώς κι από άλλα δύο εμπορικά πλοία με ξένη σημαία που είναι ελλιμενισμένα στο χώρο από τις δεξαμενές τους.

Τα δείγματα θα σταλούν σήμερα στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση, ενώ τα αποτελέσματα αναμένονται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι κηλίδες πετρελαίου έχουν σχεδόν διαλυθεί είτε από μόνες τους, ενώ στην διάλυσή τους έχουν βοηθήσει και το πλωτό σκάφος του λιμενικού και ρυμουλκά με διέλευση κι ανάδευση του νερού.

Να σημειωθεί ότι το πλοίο που ήταν έτοιμο να αποπλεύσει χθες απέπλευσε κανονικά, εφόσον νωρίτερα ελήφθησαν δείγματα, ενώ τα άλλα δύο φορτηγά πλοία, όταν ολοκληρώσουν τη φόρτωσή τους θα αποπλεύσουν κι εκείνα.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Λιμεναρχείο Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ταξιδεύοντας στον κόσμο του Παπαδιαμάντη #ΕΚΠΑ #Παπαδιαμάντης - https://t.co/DcOdP3xmc4 -

  • Χωροταξική κατανομή του βοσκότοπων #βοσκότοποι - https://t.co/pfeyKBVxdV -

  • Εξετάσεις ραδιοερασιτεχνών β’ περιόδου 2021 Μαγνησίας #ΕξετάσειςΡαδιοερασιτεχνών - https://t.co/dDmanlZ9fL -

"Αλιεύοντας" την είδηση