Βρίσκεστε εδώ:  / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / ΠΑΙΔΕΙΑ / Διάλεξη για τη γεωργία στη Γεωπονική Σχολή του Π.Θ.
Διάλεξη για τη γεωργία στη Γεωπονική Σχολή του Π.Θ.

Διάλεξη για τη γεωργία στη Γεωπονική Σχολή του Π.Θ.

Διάλεξη με τίτλο «Η Γεωργία Μειωμένων Εισροών στην » θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 και ώρα 15:00 στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Θεσσαλίας από τον καθηγητή Ρύπανσης και Υποβάθμισης Εδαφών στη του Αριστοτέλειου Θεσσαλονίκης και Επιστημονικά Υπεύθυνου του Interbalkan Environment Center (i-BEC) Γεώργιο Ζαλίδη.

Η διάλεξη θα γίνει στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Αειφόρος Αγροτική Παραγωγή και Διαχείριση Περιβάλλοντος» του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα είναι ανοικτή στο κοινό και θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Ο Γεώργιος Ζαλίδης είναι απόφοιτος της Γεωπονικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με διδακτορικές σπουδές στο τμήμα Εδαφολογίας και μεταδιδακτορικές σπουδές στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικής Περιβάλλοντος στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Michigan.

Σήμερα, κατέχει τη θέση του Καθηγητή Ρύπανσης και Υποβάθμισης Εδαφών. Είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Τηλεπισκόπησης και Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Εδαφολογίας στη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Interbalkan Environment Center (i-BEC).

Έχει δημοσιεύσει πάνω από 200 ερευνητικά άρθρα, με πάνω από 50 προφορικές παρουσιάσεις σε και έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 50 ερευνητικά προγράμματα. Η έρευνά του επικεντρώνεται σε θέματα όπως η , η ποιότητα του εδάφους και η βιωσιμότητα, η βιοαποκατάσταση των υποβαθμισμένων περιοχών, η αναστήλωση και αποκατάσταση των υγροτοπικών οικοσυστημάτων, η απογραφή υγροτόπων και η χαρτογράφηση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ζ. Μακρή: «Επίσπευση της επαναλειτουργίας του Λατομείου Συκής από το ΥΠΕΝ» #ΛατομείοΣυκής - https://t.co/TqVVHJabdP -

  • Το ετήσιο συνέδριο του Δικτύου Major Cities of Europe #MajorCitiesOfEurope - https://t.co/VwCm7WXiCR -

  • Σκότωσαν την #φώκια "Κωστής" μασκότ της Αλοννήσου #φώκια - https://t.co/gC4Q1WO71W -

"Αλιεύοντας" την είδηση