Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Διακοπές υδροδότησης στην περιοχή Νέας Αγχιάλου
Διακοπές υδροδότησης στην περιοχή Νέας Αγχιάλου

Διακοπές υδροδότησης στην περιοχή Νέας Αγχιάλου

Η ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώνει ότι λόγω προβλήματος πτώσης της στάθμης άντλησης  στη  μεγάλη    «ΑΡΤΕΣΙΑΟ»,που  τροφοδοτεί το υδραγωγείο της . ΑΧΙΑΛΟΥ, θα  υπάρξουν  προβλήματα  υδροδότησης.

Ήδη η έχει σταθεροποιηθεί στα 20m ³/H, από 55m ³/H που έβγαζε τον  ΜΑΪΟ  του  2016.

Προφανώς, λόγω της ανεξέλεγκτης λειτουργίας των ιδιωτικών γεωτρήσεων άρδευσης που βρίσκονται σε όλη την ευρύτερη περιοχή «ΜΑΝΕΣ – ΜΙΚΡΟΘΗΒΩΝ», η στάθμη του υπόγειου υδροφορέα έχει υποχωρήσει δραματικά. Ήδη η κύρια γεώτρηση «ΜΑΝΕΣ – ΜΙΚΡΟΘΗΒΩΝ» βγάζει περί τα 62 m³/H από 85 m³/H που έβγαζε τον ΜΑΪΟ του 2016.

Πρέπει  να  γίνουν  άμεσα  κατανοητά  από  τους  τοπικούς    και  το  κοινό:

1) ο  περιορισμός της κατανάλωσης, 2) η απαγόρευση ποτίσματος κοινόχρηστων πάρκων και γηπέδων, 3) η διακοπή της υδροδότησης των «ντους», σε όλο το της δ.ε. ΑΧΙΑΛΟΥ από 18:00 – 08:00  της  άλλης  ημέρας.

H Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώνει ότι από την 12/07/2016 ενδέχεται να γίνουν υδροδότησης, κατά τη διάρκεια της ημέρας στους οικισμούς ΜΑΡΑΘΟΣ – ΚΡΙΘΑΡΙΑ  και Μ. ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ, όπως και στις τοπικές κοινότητες  ΜΙΚΡΟΘΗΒΩΝ  &  ΑΪΔΙΝΙΟΥ.

Επειδή τα δίκτυα αυτών των περιοχών δεν έχουν τοπικές βάνες στα χαμηλότερα σημεία, ώστε να γίνει ασφαλής προγραμματισμός διακοπών και ξανά τροφοδοσίας, δεν μπορεί να ανακοινωθούν συγκεκριμένες ώρες διακοπών.

Γενικά μπορεί να ανακοινωθεί ότι τις πρωινές ώρες θα γίνονται οι σε ΜΑΡΑΘΟ – ΚΡΙΘΑΡΙΑ  και Μ. ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ και το απόγευμα σε ΜΙΚΡΟΘΗΒΕΣ  &  ΑΪΔΙΝΙ.

Επίσης θα προχωρήσει σε 2ωρες διακοπές υδροδότησης, σε τμήματα της πόλης της Ν. ΑΓΧΙΑΛΟΥ.

Ανακοίνωση για τις ακριβείς ώρες αλλά και τους τομείς της πόλης της Ν. ΑΓΧΙΑΛΟΥ που θα γίνουν οι διακοπές , θα βγει τις επόμενες ημέρες.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση