Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Διαγραμμίσεις και «μάτια της γάτας» στο οδικό δίκτυο της Μαγνησίας
Διαγραμμίσεις και «μάτια της γάτας» στο οδικό δίκτυο της Μαγνησίας

Διαγραμμίσεις και «μάτια της γάτας» στο οδικό δίκτυο της Μαγνησίας

Με σύμβαση 300.000 που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου «Διαγράμμιση οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π. Ε. Μαγνησίας και Σποράδων (χρήση 2019-2020)», συνολικού προϋπολογισμού 300.000 με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις υπηρεσίες μας, προχωράμε στην υλοποίηση ενός χρήσιμου έργου οδική ασφάλειας, με διαγράμμιση οδών και τοποθέτηση ανακλαστήρων, τα γνωστά ως «μάτια της γάτας», που επιτρέπουν την ασφαλή των ανθρώπινων κοινοτήτων σε συνθήκες περιορισμένης ορατότητας» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με ολοκληρωμένο και συστηματική, καθημερινή δουλειά, είναι η Περιφέρεια με τις πιο σύγχρονες υποδομές και το ασφαλέστερο οδικό δίκτυο» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Εργασίες

– Διαγράμμιση Οδών: Πρόκειται να πραγματοποιηθεί πλήρης διαγράμμιση (είτε αρχική είτε αναδιαγράμμιση) ασφαλτικού οδοστρώματος οποιασδήποτε ποιότητας υφής και ηλικίας, με υλικό υψηλής αντοχής και ανακλαστικότητας.

Στον άξονα της οδού θα γίνει συνεχής μονή ή διπλή γραμμή, μία εκ των οποίων μπορεί να είναι και διακεκομμένη, όταν εξασφαλίζεται η ορατότητα σε μεγάλη απόσταση για προσπέραση. Το πλάτος της γραμμής θα είναι 12 εκ. Σε περίπτωση διπλής γραμμής, η απόσταση μεταξύ τους θα είναι 10 εκ.

Στα άκρα του οδοστρώματος θα γίνουν συνεχείς γραμμές (οριογραμμές) πλάτους 12 εκ., αφού προηγηθεί ικανοποιητικός τους από κάθε είδους υλικά (χώματα, χόρτα, απορρίμματα κλπ) μέχρι το άκρο του ασφαλτικού.

-Ανακλαστήρες Οδοστρώματος (Μάτια Γάτας)
Πρόκειται να τοποθετηθούν:
-πλαστικοί ανακλαστήρες οδοστρώματος προσωρινοί, με μια ανακλαστική επιφάνεια χρώματος λευκού, κόκκινου ή πορτοκαλί
-πλαστικοί ανακλαστήρες οδοστρώματος προσωρινοί με δυο ανακλαστικές επιφάνειες, χρώματος λευκού, κόκκινου ή πορτοκαλί.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεργασία με επαγγελματίες αδειούχους πιστοποιημένους ψυκτικούς - https://t.co/GL74PT5ehT -

  • Διεξαγωγή Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων στη Μαγνησία #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/uQbSVNTRUd -

  • Εθελοντική αιμοδοσία στην Κάτω Γατζέα #ΕθελοντικήΑιμοδοσία #ΚάτωΓατζέα - https://t.co/99dUuzrwsv -

"Αλιεύοντας" την είδηση