Βρίσκεστε εδώ:  / ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ / ΔΙΑΤΡΟΦΗ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Διαγωνισμός μαγειρικής για παιδιά στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας
Διαγωνισμός μαγειρικής για παιδιά στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας

Διαγωνισμός μαγειρικής για παιδιά στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας

Διαγωνισμό μαγειρικής για παιδιά διοργανώνει ο φορέας πολιτισμού της και Αλμυρού, «, για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος», στο πλαίσιο του θεματικού έτους «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων» σε συνεργασία με επιχειρήσεις και φορείς της Μαγνησίας.

Επιδίωξη των οργανωτών είναι ο διαγωνισμός να αποτελέσει ένα νέο καινοτόμο θεσμό που θα προσεγγίζει δημιουργικά τους και αυριανούς καταναλωτές, συμβάλλοντας έτσι ώστε να αναπτυχθούν εκπαιδευτικές δράσεις που θα έχουν ως στόχο να ενισχύσουν καλές πρακτικές που προωθούν την αγωγή του καταναλωτή.

Στόχος του διαγωνισμού είναι τα παιδιά της Μαγνησίας να γνωρίσουν την του τόπου μας και τις ξεχασμένες παραδοσιακές γεύσεις. Βασική επιδίωξη είναι τα παιδιά να εξοικειωθούν με τα υλικά, τις γεύσεις και τις μυρωδιές της παραδοσιακής Μεσογειακής Διατροφής και Μαγνησιώτικης Κουζίνας, καθώς και να εκτιμήσουν μέσα από τη διαδικασία αυτή την αξία του υγιεινού σπιτικού φαγητού.

Για την διεξαγωγή του διαγωνισμού, που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στα Μελισσάτικα, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος, ενώ για λόγους ασφαλείας θα υπάρχει παιδίατρος κατά τις ώρες του διαγωνισμού, καθώς και για την επίτευξη των στόχων του διαγωνισμού. Κάθε χρόνο η εκδήλωση θα έχει ένα θέμα για καλύτερη εξειδίκευση. Φέτος ή θεματική μας είναι το .

Με τη συμμετοχή στον διαγωνισμό τα παιδιά της Μαγνησίας, θα κατανοήσουν την διατροφική αξία της Μεσογειακής διατροφής, την σπουδαιότητα των τοπικών προϊόντων και γεύσεων και μέσα από μια ομαδική βιωματική διαδικασία θα ξεπεράσουν στερεότυπα ζητημάτων φύλου και υπέρ προβολής του πρόχειρου φαγητού (φάστ φουντ ή σλόου φουντ), ενώ παράλληλα να αναδειχθούν ζητήματα άμιλλας, ανάπτυξης δεξιοτήτων και στοιχείων της τοπικής γαστρονομικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ηλικιακές ομάδες
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε 2 ηλικιακές κατηγορίες:
στις ηλικίες έως 8 ετών με τη βοήθεια ενήλικα ( του «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ Ι.Ε.Κ.», χωρίς πρόκριση στο δεύτερο γύρο,
στις ηλικίες από 9 έως 12 ετών,
Θα υπάρχει και δυνατότητα συμμετοχής παιδιών ΑμεΑ.

Μεθοδολογία διαγωνισμού

Ο φετινός διαγωνισμός έχει σαν θέμα το . Θα διεξαχθεί σε 2 γύρους/φάσεις. Η πρώτη φάση ονομάζεται «Πολιτισμός των Γεύσεων» όπου όλοι οι διαγωνιζόμενοι δημιουργούν σε πραγματικό χρόνο (Live) τις συνταγές που ήδη έχουν υποβάλλει ηλεκτρονικά μπροστά στην επιτροπή των κριτών, παράλληλα με άλλους συμμετέχοντες.

Η δεύτερη φάση ονομάζεται «Μικρομαγειρέματα» θα διαγωνιστούν οι 5 μικροί «Σεφς» με την καλύτερη βαθμολογία στην πρώτη φάση. Κεντρικός κριτής θα είναι η κυρία Βέφα Αλεξιάδου, πλαισιωμένη από επαγγελματίες.

Στην φάση «Μικρομαγειρέματα», θα υποβληθούν σε ένα «Mystery Cooking Challenge» όπου και θα ετοιμάσουν πιάτο με συγκεκριμένα τοπικά υλικά που θα τους δοθούν.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί έπαινος για την προσπάθεια, ενώ αναδειχθούν πολλοί νικητές.

Παράλληλα καταβάλλεται προσπάθεια για τη συμμετοχή και άλλων επιχειρήσεων.

Η όλη δράση θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 15.00, ενώ θα υπάρχουν και παράλληλες δραστηριότητες ψυχαγωγίας και γνώσης.

Ήδη έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον μεμονωμένων μαθητών αλλά και Σχολικών τάξεων, ενώ συνεχίζεται η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017.
Σχετικές φόρμες συμμετοχής καθώς και όροι και προϋποθέσεις είναι αναρτημένες και στον ιστοχώρο :
http://magniton-kivotos.gr/
Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση σχετικά με τον διαγωνισμό επικοινωνήστε με
την Γίτση Φανή, στο τηλ. 69746 31 501, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο fgitsi@yahoo.gr
Η συμμετοχή είναι .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σκότωσαν την #φώκια "Κωστής" μασκότ της Αλοννήσου #φώκια - https://t.co/gC4Q1WO71W -

  • Mε οξύ έμφραγμα 29χρονος Βολιώτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας #οξύέμφραγμα - https://t.co/nIx5MNzTqC -

  • Μηχανική βλάβη στο "#Ερατώ"  #Ερατώ - https://t.co/Ty4bdxlnrC -

"Αλιεύοντας" την είδηση