Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Διαφωνίες σήμερα στην Ε.Π.Ζ.
Διαφωνίες σήμερα στην Ε.Π.Ζ.

Διαφωνίες σήμερα στην Ε.Π.Ζ.

Διαφωνίες προέκυψαν στην σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής μεταξύ της προέδρου της Επιτροπής και αντιδημάρχου Μίνας Καλογήρου και του δημαρχεύοντα Θάνου Θεοδώρου.

Αφορμή στάθηκε η παρουσία του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Κώστα Γαργάλα στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, που στη συνέχεια ενέκρινε ομόφωνα την ανασύνταξη του Γ’ Κεφαλαίου της Πολεοδομικής Μελέτης της συνοικίας Αγίας Παρασκευής.

Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κώστας Γαργάλας, γεγονός που προκάλεσε απορία στον αντιδήμαρχο Δημοτικών Ενοτήτων Απ. Μαλαματίνη, που ρώτησε τι δουλειά έχει στην επιτροπή, τη στιγμή που δεν είναι μέλος της.

«Είμαι δημοτικός σύμβουλος», απάντησε ο Κ. Γαργάλας.

Στην αίθουσα βρισκόταν ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου, που ζήτησε να περάσει εκτός της αίθουσας ο σύμβουλος γιατί δεν είναι μέλος της επιτροπής.

Τα λεγόμενα του Θ. Θεοδώρου προκάλεσαν την αντίδραση της προέδρου της ΕΠΖ , που απάντησε ότι η συνεδρίαση είναι ανοιχτή και ο καθένας μπορεί να την παρακολουθήσει.

Μάλιστα, η πρόεδρος της Επιτροπής αποχώρησε για λίγο, λέγοντας προς τον δημαρχεύοντα να καθίσει ο ίδιος αν θέλει στη θέση της.

Τελικά, ο κ. Θεοδώρου βγήκε από την αίθουσα και η κα Καλογήρου επέστρεψε, για να συνεχιστεί η συνεδρίαση και με τον Κ. Γαργάλα να σχολιάζει «έχετε ξεφύγει»…

Από ‘κει και πέρα η ΕΠΖ ενέκρινε ομόφωνα την ανασύνταξη του Γ’ Κεφαλαίου της Πολεοδομικής Μελέτης της συνοικίας Αγίας Παρασκευής, ενώ στη συνεδρίαση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του Εξωραϊστικού Συλλόγου της συνοικίας.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαστοράκης, δήλωσε ότι ο νόμος Ν.4315/2014, μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα, αρκεί να εφαρμοστούν όσα προβλέπει.

Ο σύμβουλος της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νίκος Στόικος παρατήρησε ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα απουσίαζε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και ρώτησε την μηχανικό της υπηρεσίας κα Μεταξοπούλου, αν η μελέτη θα είναι προς το συμφέρον των δημοτών.

Η υπηρεσιακή παράγοντας απάντησε ότι με την ανασύνταξη του κεφαλαίου, θα υπάρχει ευνοϊκότερο καθεστώς για αρκετούς ιδιοκτήτες, ενώ εξήγησε πως θα υπάρχει δυνατότητα καταβολής δόσεων για 9 χρόνια και αν μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες, σίγουρα θα είναι πιο συμφέρον για τους κατοίκους κι εκτίμησε ότι η ανασύνταξη της μελέτης θα διαρκέσει εννέα μήνες με ένα χρόνο και ίσως κάνει μεγάλο διάστημα και στην Περιφέρεια, έως ότου εγκριθεί.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μέχρι 1η Σεπτεμβρίου υπογραφή συμφωνίας για χρήση του σταδίου Νεάπολης από Ολυμπιακό και Νίκη… - https://t.co/aiY83cJ7Gh -

  • Τελετή ορκωμοσίας στο Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/MQtTh63RlF -

  • Στο αναπτυξιακό εργαλείο της ΟΧΕ  Β. Σποράδων αναφέρθηκε ο πpεριφερειάρχης Θεσσαλίας από την Αλόννησο… - https://t.co/x2phQPS8wI -

"Αλιεύοντας" την είδηση