Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / ΔΕΥΑΜΒ: κλειστές οι κοινόχρηστες βρύσες για το δημόσιο καλό
ΔΕΥΑΜΒ: κλειστές οι κοινόχρηστες βρύσες για το δημόσιο καλό

ΔΕΥΑΜΒ: κλειστές οι κοινόχρηστες βρύσες για το δημόσιο καλό

Συνεχίζεται η προσπάθεια για την πρόκληση θορύβου και εντυπώσεων για μια αυτονόητη ενέργεια της επιχείρησης και συνολικά της Δημοτικής Αρχής του Βόλου, να προχωρήσει στο κλείσιμο κοινόχρηστων βρυσών στην Πορταριά, φυσικά όχι όλων αλλά ενός σημαντικού αριθμού εξ’ αυτών, προκειμένου να διασφαλιστεί και μέσω αυτού του μέτρου, η ποσότητα και η καταλληλότητα του νερού με το οποίο υδροδοτούνται οι του Βόλου.

Κάθε άλλη ερμηνεία είναι εκ του πονηρού και μάλιστα για ένα μέτρο προσωρινού χαρακτήρα. Δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί, χωρίς τον κίνδυνο να χαρακτηριστεί είτε αφελής, είτε ιδιοτελής, ότι μπορούμε να παρατηρούμε απαθείς το φαινόμενο χιλιάδες κυβικά νερού άριστης ποιότητας να χάνεται τρέχοντας από 32 κοινόχρηστες βρύσες άσκοπα, την ώρα που το πρόβλημα της λειψυδρίας παραμένει πάντα ορατό.

Σε ό,τι αφορά δε τον ισχυρισμό ότι το δεν «χάνεται» αλλά χρησιμεύει για την άρδευση, έχουμε να παρατηρήσουμε στους υποστηρικτές του ότι μπορούν πάντα να εγγραφούν στον κανονισμό άρδευσης για να μην γίνεται σπατάλη του πολύτιμου αυτού δημόσιου και φυσικού αγαθού.

Η με υψηλό αίσθημα ευθύνης, παρά το προφανές πολιτικό κόστος που κάποιοι επιχειρούν να της φορτώσουν, θα συνεχίσει να κάνει το αυτονόητο καθήκον της για τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες προς τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών του Βόλου, όπως είναι η δέσμευση της Δημοτικής Αρχής που την τηρεί απαρέγκλιτα. Προς την κατεύθυνση δε αυτή παραμένει ανοιχτή στο διάλογο επί σοβαρών και έντιμων προτάσεων για το κοινό όφελος και όχι για προσωπικά και άλλα συμφέροντα.
Η εποχή της ανομίας πέρασε.

Τέλος σε ό,τι αφορά το χιλιοειπωμένο παραμύθι περί ιδιωτικοποίησης της ΔΕΥΑΜΒ και του νερού, είναι τουλάχιστον κωμικό να το αφηγούνται αυτοί που θέλουν το προσωπική τους ιδιοκτησία, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Η ΔΕΥΑΜΒ ήταν, είναι και θα παραμείνει περιουσία των πολιτών του Βόλου. Ας βρουν άλλο δράκο…

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εμβόλια: Πόσο αποτελεσματικός είναι ο συνδυασμός AstraZeneca με mRNA; #ΕμβόλιαMRNA - https://t.co/zMPcCfMI6X -

  • Το καλώδιο που προκαλεί ηλεκτροσόκ στην Τουρκία #διασύνδεσηΕλλάδαςΑιγύπτου - https://t.co/Qe8AwPiHrJ -

  • Ο Χρ. Τριαντόπουλος στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής - https://t.co/ikFblc6jw1… -

"Αλιεύοντας" την είδηση