Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Δέσμευση Βορίδη για αναλογικότερη εκπροσώπηση όλων των Τοπικών Κοινοτήτων
Δέσμευση Βορίδη για αναλογικότερη εκπροσώπηση όλων των Τοπικών Κοινοτήτων

Δέσμευση Βορίδη για αναλογικότερη εκπροσώπηση όλων των Τοπικών Κοινοτήτων

Σε προγραμματισμένη την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021, του Ν. της Νέας Δημοκρατίας  Αθανάσιου Λιούπη  με τον υπουργό  Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, ο υπουργός δεσμεύτηκε,  παρουσία του δημάρχου Ρήγα Φεραίου  Δημήτριου Νασίκα και του αντιδημάρχου  Δημητρίου Παλληκάρη για την εκπροσώπηση όλων των Τοπικών Κοινοτήτων, ακόμη και των μικρών, αλλά και την πληθυσμιακή αναλογικότητα στα όρια εκλογής των αιρετών.

Συγκεκριμένα,  μεγάλη ανησυχία έχει προκύψει στους Δήμους της περιφέρειας σχετικά με το πληθυσμιακό όριο των 500 κατοίκων.

Ήδη,  πολλές Τοπικές Κοινότητες έχουν μικρότερο πληθυσμό,  με αποτέλεσμα τη μειωμένη εκπροσώπησή τους.

Το συγκεκριμένο πληθυσμιακό κριτήριο προκάλεσε ανησυχία  στους πολίτες και τους αιρετούς της περιφέρειας, καθώς είναι πολύ πιθανό η του 2021, βάσει της οποίας θα γίνουν οι εκλογές, να ενισχύσει την εκπροσώπηση των αστικών κέντρων και να αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο την εκπροσώπηση των μικρών Δημοτικών Ενοτήτων.

Ο κ. Βορίδης, εξέφρασε τη βούλησή του για μονομελή εκπροσώπηση στις Δημοτικές Ενότητες  με  πληθυσμό έως 300 κατοίκους, τριμελή μεταξύ 300 – 500 κατοίκων και πενταμελή, όταν ο πληθυσμός ξεπερνά τους 500 μόνιμους κατοίκους κατά την απογραφή.

Η συγκεκριμένη δέσμευση ικανοποίησε, όχι μόνο το αίτημα του Δήμου Ρήγα Φεραίου, αλλά όλων των Δήμων της και της Επικράτειας, κυρίως εκείνων που αποτελούνται από πολλές μικρές πληθυσμιακά Δημοτικές Ενότητες.

Στη συνέχεια ο υπουργός ενημέρωσε τη Δημοτική Αρχή και τον για το ,  καθώς και για τη διαδικασία σύνταξης των προτάσεων υποβολής, που στόχο έχουν τη βελτίωση και τον  εκσυγχρονισμό βασικών υποδομών των , των Συνδέσμων Δήμων και των νομικών προσώπων, για τη ανάπτυξη, την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Ο κ. Λιούπης ευχαρίστησε τον υπουργό για τη πρόθεσή του να δώσει λύση  σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα,  που κρατά ζωντανά τα χωριά και του ευχήθηκε καλή στο δύσκολο έργο του.

 

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση