Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Δέσμευση αντιδημάρχου Αν.Μπαζιάκα για αξιοπρεπή διαβίωση των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας
Δέσμευση αντιδημάρχου Αν.Μπαζιάκα για αξιοπρεπή διαβίωση των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας

Δέσμευση αντιδημάρχου Αν.Μπαζιάκα για αξιοπρεπή διαβίωση των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας

Με φορμή την Πγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων την 1.10.2015

Η Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία», σηματοδοτεί κάθε χρόνο με τον εορτασμό της την 1η Οκτωβρίου την αφορμή για συνειδητο δεδομένων και την επιτακτική ανάγκη οριοθέτησης στόχων. Τη φετινή χρονιά, το 2015, οι συγκυρίες των πολιτικών εξελίξεων και των οικονομικών δεδομένων δημιουργούν αναπόφευκτα γενικότερα στη χ και ειδικότερα στην πόλη μας και ευρύτερα στο Νομό Μαγνησίας.

Ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου, ως ενεργός πολίτης, τιμώ τους ανθρώπους που οι καταστάσεις τους στερούν δεδομένα που κατακτήθηκαν και αποκτήθηκαν με πόνο και δεσμεύομαι προσωπικά για ανακούφιση και ενίσχυσης των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας με γνώμονα την αξιοπρέπεια που τους οφείλεται για την καθημερινότητά τους και για την ποιότητα σκέψης και δράσης που τους αναλογεί.

Με δομές που λειτουργούν με επάρκεια και υποδομές που συνεχώς διευρύνονται βάσει των νέων αναγκών ο και η παρούσα Δημοτική Αρχή λειτουργούν υποστηρίζοντας την αρχή του Πρωταγόρα «Πάντων χρημάτων μέτρον Άνθρωπος» ή αλλιώς ο και οι αξίες του μετρούν. Για να μη σταματήσει η αλληλεγγύη και ο ανθρωπισμός, για να μπορούν οι άνθρωποι που έζησαν να συνεχίσουν να ζούνε με επάρκεια υλικών αγαθών και αισθημάτων, με αξιοπρέπεια.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής δεν είναι απλά η διασφάλιση δεδομένων αλλά και η αξιο των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας που δικαιούνται ενεργούς δράσης και αντίδρασης αλλά και συνεισφοράς στο πλαίσιο της ανιδιοτελούς αλληλεγγύης που απλόχερα προσφέρουν στα παιδιά και τα εγγόνια τους, σε όσους διεκδικούν και παλεύουν. Εξάλλου οι χθεσινοί νέοι είναι οι σημερινοί ηλικιωμένοι και ως εκ τούτου σημερινοί νέοι που αναλογούν στους αυριανούς ηλικιωμένους δεν έχουν παρά να αναλογιστούν τη θέση των δικών τους ανθρώπων, μεγαλύτερων ή και μικρότερων καθώς η κλίμακα αλλιώς υπολογίζεται στην άνοδο και αλλιώς στην κάθοδο.

Δράσεις και εκδηλώσεις, ενημερωτικές συναντήσεις αλλά συνάξεις αναψυχής, διεύρυνση των ενδιαφερόντων καθώς και δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, εκδρομές και ξεναγήσεις συνθέτουν το που η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας καταρτίζει προτάσσοντας επιθυμίες και υπολογίζοντας διαφοροποιήσεις που η οικονομική έχει διαμορφώσει.

Δέσμευση και υπόσχεση της Αντιδημαρχίας Κοινωνικάς Μέριμνας του Δήμου Βόλου για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων είναι η αξιοπρέπεια και η υπερηφάνεια να μην τους λείψει ποτέ καθώς θα καλύπτονται πάντα οι βασικές τους ανάγκες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση