Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Δεόντως γιορτάστηκε η Ημέρα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων
Δεόντως γιορτάστηκε η Ημέρα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Δεόντως γιορτάστηκε η Ημέρα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

“Οι Ένοπλές Δυνάμεις είναι δίπλα και μέσα στο κοινωνικό σύνολο, επιτελούν σπουδαίο ρόλο και γίνονται πρότυπο ζωής και ανθρωπιάς για εμάς και τα παιδιά μας”, τόνισε η Δωροθέα Κολυνδρίνη, στις εκδηλώσεις που έγιναν σήμερα για την Ημέρα των Εισοδίων της Θεοτόκου και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Δωροθέα Κολυνδρίνη τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις εξαίρονται αυτονόητα, κυρίως για τον πολλαπλό τους ρόλο και πέρα από τον προστατευτικό και αμυντικό τους ρόλο, για τον κοινωνικό.

Σύμφωνα με την ίδια, στη Μαγνησία, αλλά γενικότερα Πανελλαδικά, τα τελευταία χρόνια οι Ένοπλές Δυνάμεις δοκιμάστηκαν πολύ στην κοινωνική τους προσφορά (αεροδιακομιδές, ασθενών, σεισμούς, πλημύρες και έντονα καιρικά φαινόμενα και χιονοπτώσεις).

Για την παρέμβασή τους πέρυσι στη Σκόπελο και Αλόννησο ανέφερε ότι ήταν άμεση, καταλυτική και αποτελεσματική.

«Οι Ένοπλές Δυνάμεις είναι δίπλα και μέσα στο κοινωνικό σύνολο, επιτελούν σπουδαίο ρόλο και γίνονται πρότυπο ζωής και ανθρωπιάς για εμάς και τα παιδιά μας», υπογράμμισε η κα. Κολυνδρίνη.
Μετά την Δοξολογία που έγινε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου Βόλου, η αντιπεριφερειάρχης μίλησε για όσα βίωσε από τη βοήθεια που πρόσφεραν οι Ένοπλες Δυνάμεις στη Μαγνησία, στην αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Ακολούθησε στο Μνημείο Ηρώων στην του Βόλου, επιμνημόσυνη δέηση, από στρατιωτικό ιερέα και κατάθεση στεφάνων, όπου παραβρέθηκαν οι πολιτικές, στρατιωτικές αρχές και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο ταξίαρχος, διοικητής της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Βόλου, Ευάγγελος Παπαδόπουλος, ευχαρίστησε την αντιπεριφερειάρχη για το λόγο της, που είπε ό,τι καλύτερο έχω ακούσει εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Όπως σημείωσε, οι Ένοπλες Δυνάμεις αντλούν τη δύναμή τους από τον Ελληνικό λαό και είναι δίπλα του, έτοιμες να τον βοηθήσουν σε οποιαδήποτε στιγμή αυτό απαιτηθεί και είναι διττός ο ρόλος τους στην ειρήνη και στον πόλεμο.

«Ως Διοικητής Φρουράς Βόλου, ευχαριστώ το λαό της Μαγνησίας, για τον σεβασμό και γιατί είναι δίπλα μας και την εκτίμηση που αντλούμε, κάθε φορά που είμαστε έξω από τα στρατόπεδα. Η Μαγνησία έχει δύο από τους καλύτερους σχηματισμούς του Ελληνικού Στρατού και την Πτέρυγα Μάχης. Η δύναμη είναι στη Μαγνησία», δήλωσε ο διοικητής.

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη για τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων

«H 21η Νοεμβρίου, ημέρα εορτασμού για την οικογένεια του Ελληνικού Στρατού, βρίσκει τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να επιτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους, με ακμαίο ηθικό και υψηλό φρόνημα, εμπεδώνοντας στην κοινωνία το συλλογικό αίσθημα της ασφάλειας.

Απερίσπαστοι στην τους αποστολή για την δημιουργία ενός περιβάλλοντος ασφάλειας, σταθερότητας και ειρήνης, επιτελούν το διαχρονικό χρέος τους απέναντι στην μακραίωνη ιστορία της πατρίδας μας.

Με τη Θεοτόκο προστάτιδα και ¨Υπέρμαχο Στρατηγό¨ πιστοποιείται η αδιάσπαστη σχέση του Ελληνισμού με τον Χριστιανισμό, σχέση που χαρακτηρίζει διαχρονικά την Ελληνική πολιτεία.

Εκφράζω την εκτίμηση και τον σεβασμό μου σε όλες τις γυναίκες και τους άντρες που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, σε όλους τους στρατευμένους νέους, μα πάνω απ’ όλα σ’ αυτούς που θυσιάστηκαν εν ώρα καθήκοντος, τιμώντας τον όρκο τους και υμνώντας την πατρίδα τους.
Εύχομαι ολόψυχα χρόνια πολλά».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή αλλοδαπού από την Σκιάθου #διακομιδή - https://t.co/nZZBfDIy2t -

  • Νεκρός 61χρονος στο Φυτόκο #νεκρόςάνδρας - https://t.co/9xYTc7uXM4 -

  • Τροχαίο στο Βόλο #τροχαίοατύχημα - https://t.co/LBpjK34jvT -

"Αλιεύοντας" την είδηση