Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Δεν πρόκειται να κόψει το νερό από κανένα σχολείο η ΔΕΥΑΜΒ
Δεν πρόκειται να κόψει το νερό από κανένα σχολείο η ΔΕΥΑΜΒ

Δεν πρόκειται να κόψει το νερό από κανένα σχολείο η ΔΕΥΑΜΒ

Στην διαβεβαίωση πως δεν πρόκειται να γίνει διακοπή υδροδότησης, εξαιτίας οφειλών στους λογαριασμούς της σε κανένα σχολείο, προχωρά η Δημοτική Αρχή, κάνοντας λόγο για δημιουργία τεχνητού θορύβου, με σκόπιμες διαρροές ψευδών πληροφοριών.

Ειδικότερα διαβεβαιώνει κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και πως καμία διακοπή δεν πρόκειται να γίνει.

Όπως αναφέρει αυτό είναι περισσότερο από προφανές, όταν μάλιστα η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν προχωρεί σε διακοπές, δηλαδή στη στέρηση του πολύτιμου αυτού φυσικού αγαθού, σε όλες τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, εξαντλώντας κάθε δυνατό όριο και πόσο μάλλον στα σχολικά συγκροτήματα, ή σε άλλες μείζονος κοινωνικής σημασίας υπηρεσίες.

Το θέμα δημιουργήθηκε από τη διαρροή διαστρεβλωμένων πληροφοριών σε μια προσπάθεια εσωτερικής διευθέτησης μεταξύ των υπηρεσιών του Δήμου Βόλου και της .

“Και επαναλαμβάνουμε για να σταματήσει εδώ η σπέκουλα: Καμία διακοπή υδροδότησης σε σχολικό κτήριο δεν πρόκειται να γίνει, όσο υπάρχει η παρούσα Δημοτική Αρχή ” αναφέρει χαρακτηριστικά.

ωρίτερα ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σωκράτης Σαβελίδης μιλώντας στην Βόλου δήλωσε πως το θέμα διερευνάται νομικά, ενώ έχει ενημερωθεί το αρμόδιο υπουργείο, ενώ ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Στ. Παπαευσταθίου, επισήμανε ότι το πρόβλημα είναι διαχρονικό και κάποτε έπρεπε να μπει σε σειρά.  “Αυτή είναι η λύση είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν. Η εταιρεία το συζήτησε και με τους προέδρους των σχολικών επιτροπών που συμφώνησαν' τόνισε.

Ο κ. Σαβελίδης υποστήριξε ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο, καθώς κάποια μεγάλα σχολικά συγκροτήματα δεν έχουν πληρώσει από το 1992, περίοδο που τα σχολεία πέρασαν στη δικαιοδοσία των δήμων.

“Από τότε οι διευθυντές των σχολικών μονάδων με σύμφωνη γνώμη των δημοτικών αρχών, όπως με πληροφορούν, δεν πλήρωναν το θεωρώντας ότι είναι κοινωνικό αγαθό, παρέχεται στους νέους ανθρώπους και φυσικά μιλάμε για υδροδότηση κτιρίων που ανήκουν το δήμο. Μέχρι το 2010, καμία δημοτική αρχή δεν είχε ζητήσει .

Η τότε δημοτική αρχή Σκοτινιώτη έκανε κάποια νύξη και μάλιστα ως μέτρο πίεσης έκοψαν το νερού τους θερινούς όμως μήνες από τα σχολεία. Και τότε όμως δεν πλήρωσαν οι διευθυντές και έμεινε εκεί το θέμα.

Πριν λίγες ημέρες όμως η ΔΕΥΑΜΒ απέστειλε έγγραφο για να κάνουν διαγωνισμό και με τα ποσά που χρωστά το κάθε σχολείο. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι αδύνατον να πληρώσουν ποσό 32.000 ή 40.000 με τον όποιο διακανονισμό, όταν τα λειτουργικά έξοδα ενός σχολείου φθάνουν το πολύ τις 10.000 το χρόνο.

Το θέμα διερευνούν οι νομικοί μας σύμβουλοι και έχουμε ενημερώσει και το υπουργείο” είπε ο κ. Σαβελίδης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, κ. Παπαευσταθίου είπε πως “Στείλαμε μία φόρμα με προτάσεις για να μπορέσουν οι διευθυντές των σχολείων να κάνουν ένα διακανονισμό για να εισπράξουμε τα . Και αν υπήρχαν περίοδοι όπου είχαν βλάβες ή ο,τιδήποτε άλλο και πάλι θα το λάβουμε υπόψη.

Ακόμη και αν χρειαστεί θα εξετάσουμε να μειωθεί το ποσό. Όμως η πλειοψηφία των σχολικών συγκροτημάτων χρωστάει χρήματα και δεν βρήκα τίποτα που να φαίνεται ότι έχουν κάνει μία με την όποια δημοτική αρχή να μην πληρώνουν.

Αυτή είναι η λύση είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν. Το θέμα το συζητήσαμε και με τους προέδρους των σχολικών επιτροπών και συμφώνησαν” κατέληξε ο κ. Παπαευσταθίου.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση