Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Δεν υπάρχει υστέρηση εσόδων στο Δήμο Βόλου

Δεν υπάρχει υστέρηση εσόδων στο Δήμο Βόλου

Με την απουσία της αντιπολίτευσης συνεδρίασε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης εγκρίθηκε η έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το β’ τρίμηνο του 2015 με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Δημήτρη Πέγιο να δηλώνει ότι τα πράγματα πήγαν καλύτερα απ’ ό,τι περίμενε η Δημοτική Αρχή και δεν υπάρχει υστέρηση εσόδων.

Στον αντίποδα, οι απλήρωτες υποχρεώσεις του Δήμου μειώθηκαν, από τα 2.007.331,69 € στα 1.635.653,78 €.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, στα τακτικά έσοδα, οι εισπράξεις ανήλθαν στο ποσό των 19.478.690,93 € και κάλυψαν το 41% των προϋπολογισθέντων.

Όσον τα αφορά τα ανταποδοτικά έσοδα υπάρχει απόκλιση 517.677,08 €, σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2014 και στα έσοδα από λοιπά τέλη και δικαιώματα, εμφανίζεται απόκλιση ύψους 115.627,62 €, κάτι που η υπηρεσία αποδίδει στη μη έγκαιρη πληρωμή λογαριασμών της από τους δημότες.

«Αποτέλεσμα αυτών είναι ο επηρεασμός της γραμμής εσόδων «Ιδία Έσοδα», της στοχοθεσίας του Δήμου Βόλου, κατά ποσοστό -16,16%, ευελπιστούμε όμως ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα οι εισπράξεις θα καλύψουν τα αναμενόμενα», αναφέρεται στην εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών.

Στην κατηγορία έκτακτα έσοδα, οι εισπράξεις ανήλθαν στο ποσό των 1.740.157,23 € και κάλυψαν μόνο το 19% των προϋπολογισθέντων. Στην κατηγορία «επιχορηγήσεις από επενδυτικές προτάσεις», οι εισπράξεις ήταν 1.354.843,18 € και κάλυψαν μόλις το 17% του στόχου. Αυτό όμως δεν βαρύνει τις υπηρεσίες, διότι οι εκταμιεύσεις των συγκεκριμένων επιχορηγήσεων, αφορούν έργα μέσω ΕΣΠΑ, ΣΑΤΑ, ΘΗΣΕΑ και άλλα επιχορηγούμενα προγράμματα και εξαρτώνται από την εκάστοτε χρηματοδοτική ικανότητα του Κράτους.

Όσον αφορά στα έσοδα παρελθόντων οικονομικών ετών, ανήλθαν σε 2.723.782,68 € και κάλυψαν το 101,29% των προϋπολογισθέντων.

Επίσης στη συνεδρίαση εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκποίηση εγκαταλειμμένων οχημάτων, που θα περισυλλεγούν από σημεία του διευρυμένου Δήμου Βόλου, με τελικό σκοπό την παράδοσή τους σε εγκεκριμένο σύστημα συλλογής Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (ΟΚΤΖ), για χρονικό διάστημα ενός έτους, ενδεικτικού προϋπολογισμού 4.000 ευρώ.

Τα προς εκποίηση εγκαταλειμμένα οχήματα για τα οποία δεν έχει βρεθεί ο κάτοχός τους, τα περισυλλέγει ο ανάδοχος , μετά από υπόδειξη της Υπηρεσίας Καθαριότητας με δικά του μέσα και τα φυλάσσει σε διό του φυλασσόμενο χώρο για 20 ημέρες τουλάχιστον.

Για κάθε τέτοιο όχημα ο ανάδοχος οφείλει να καταβάλει στο Δήμο το ποσό των 40 ευρώ τουλάχιστον.

Σε περίπτωση που ο πλειοδότης δεν έχει τη δυνατότητα να τα παραλάβει από την ΄πόλη και να τα φυλάξει σε δικό του
χώρο τότε την διαδικασία μεταφοράς και φύλαξης την αναλαμβάνει ο Δήμος και στην περίπτωση αυτή ο ανάδοχος οφείλει να καταβάλλει στον Δήμο το ΄ποσό των 80 ευρώ τουλάχιστον.

Στο χρονικό διάστημα των 20 ημερών που φυλάσσεται το όχημα, ο ιδιοκτήτης μπορεί εφόσον το επιθυμεί να το πάρει πίσω με δικά του μέσα , εφόσον καταβάλλει το ποσό των ευρώ για έξοδα μεταφοράς και φύλαξης και αφού υποβάλλει ακριβές αντίγραφο της υπεύθυνης δήλωσης προς την αντίστοιχη ΔΥΟ, περί του χώρου όπου θα τοποθετηθεί το όχημα που δεν διαθέτει πινακίδες κυκλοφορίας.

Σε περίπτωση τμημάτων οχημάτων , μηχανήματων, φορτηγών και δικύκλων η ελάχιστη τιμή ορίζεται στα 0,16 ευρώ/κιλό τουλάχιστον και η πιστοποίηση θα γίνεται με τα ζυγολόγια της γεφυροπλάστιγγας του δήμου Βόλου.

Τέλος στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε η απευθείας ανάθεση εκπόνησης μελέτης υλοτομίας δασών του διευρυμένου Δήμου Βόλου (Αγ. Λαυρέντιο, κ.α.)

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συμμετοχή της Νίκης Βόλου στην 1η ημερίδα επιδόσεων στο κλειστό κολυμβητήριο Λάρισας - https://t.co/4meSvzpwnJ… -

  • Γ. Καλτσογιάννης: Άμεση παρέμβαση για το υψηλό κόστος ενέργειας #υψηλόκόστοςενέργειας - https://t.co/n1KoTZ27Rj -

  • Κορωνοϊός – Μελέτη: Τι ισχύει για αυτοάνοσες αντιδράσεις και αυτοαντισώματα σε ασθενείς Covid… - https://t.co/Wjm4U1Dbso -

"Αλιεύοντας" την είδηση