Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Δεύτερο καράβι για τις Σποράδες ζητά η Δωροθέα Κολυνδρίνη
Δεύτερο καράβι για τις Σποράδες ζητά η Δωροθέα Κολυνδρίνη

Δεύτερο καράβι για τις Σποράδες ζητά η Δωροθέα Κολυνδρίνη

Επιστολή προς το Διευθυντή Θαλασσίων Συγκοινωνιών, το Διοικητή της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης, τον Κεντρικό Λιμενάρχη Βόλου και την HELLENIC SEAWAYS Express ΣΚΙΑΤΗΟΣ ΑΝΕΣ ΠΡΩΤΕΑΣ απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, κρούοντας «κώδωνα κινδύνου» και επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη δρομολόγησης δύο καραβιών την ημέρα από το λιμάνι του Βόλου προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων εν όψει της θερινής περιόδου.

Η επιστολή της κ. Κολυνδρίνη έχει ως εξής: “Μετά από έντονες οχλήσεις αλλά και κατόπιν ιδίας διαπίστωσης περί της ύπαρξης σοβαρού προβλήματος σε σχέση με τις θαλάσσιες συγκοινωνίες από το λιμάνι του Βόλου προς τα νησιά Σκιάθου Σκοπέλου και Αλοννήσου εν όψει της θερινής περιόδου, σας επισημαίνω την αναγκαιότητα να επανεξετάσετε το ζήτημα της δρομολόγησης δύο καραβιών την μέρα, κάτι που γινόταν αδιάλειπτα από το 1980 μέχρι και σήμερα, αναιρώντας την εκ περιτροπής δρομολόγηση ενός καραβιού από τις δύο εταιρείες κάθε μέρα αντιστοίχως.

Αφενός το ένα καράβι έχει τη μισή σχεδόν δυναμική του άλλου άρα αδυνατεί να απορροφήσει το υπόλοιπο της κίνησης της προηγούμενης μέρας , αφετέρου οχήματα μεταφορικών εταιρειών, φορτηγά, επαγγελματικά αυτοκίνητα ανεφοδιασμού, μεταφοράς υλικών για τα τρέχοντα έργα στα νησιά καθώς και μηχανήματα περιμένουν μέρες στο λιμάνι του Βόλου με ενδεχόμενο τον κίνδυνο τα έργα να μην ολοκληρωθούν αλλά και οι κάτοικοι των νησιών εν όψει των αναγκών και της προετοιμασίας τους για τη θερινή περίοδο να μην ικανοποιούνται ως προς τα επιτακτικά και αναγκαία.

Σας παρακαλώ να αναθεωρήσετε την πρόσφατη απόφασή σας για την εκ περιτροπής δρομολόγηση ενός καραβιού τη μέρα και να δρομολογηθούν δύο καράβια τη μέρα, όπως γινόταν μέχρι τώρα εδώ και χρόνια, για το καλό του τόπου και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Όπως γνωρίζετε η συγκοινωνία είναι κοινωνικό αγαθό προς εξυπηρέτηση των πολιτών και όχι των ναυτιλιακών εταιρειών”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση