Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Δευκρινήσεις προέδρου ΔΕΥΑ για τις καταμετρήσεις
Δευκρινήσεις προέδρου ΔΕΥΑ για τις καταμετρήσεις

Δευκρινήσεις προέδρου ΔΕΥΑ για τις καταμετρήσεις

Απάντηση στις διαμαρτυρίες καταναλωτών των Δημοτικών Ενοτήτων Πτελεού και Σούρπης ότι τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν για την ύδρευση είναι πάρα πολύ με, έδωσε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αλμυρού, Ηλίας Δαλακούρας, μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της .

Συγκεκριμένα, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για λάθος στην καταμέτρηση – όπως ισχυρίζονται κάποιοι – αλλά στο γεγονός ότι πλέον, γίνονται μετρήσεις, ενώ στο παρελθόν δεν γινόταν.

«Πριν ενταχθούν στον ενιαίο Δήμου Αλμυρού, στο πλαίσιο του Καλλι, οι στις περιοχές αυτές πλήρωναν μόνο το πάγιο, δηλαδή κάπου 60 ευρώ το χρόνο, καταναλώνοντας το αφειδώς, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, που ο πληθυσμούς τριπλασιάζεται και φθάνει τις 5-6.000» τόνισε ο κ. Δακαλούρας, προσθέτοντας πως κάποιοι δεν συνειδητοποίησαν ότι τα πράγματα άλλαξαν και συνέχισαν να καταναλώνουν κατά τον ίδιο τρόπο.

Αναφερόμενος εξάλλου, στο γεγονός ότι οι καταναλωτές καλούνται να πληρώσουν τρία τρίμηνα μαζί, ο πρόεδρος της , το απέδωσε στην έλλειψη υπαλλήλων, που είχε ως αποτέλεσμα, να μην γίνει έγκαιρα η καταμέτρηση.

«Η απόφαση που έχουμε πάρει, είναι το ένα τρίμηνο οι λογαριασμοί να εκδίδονται με ένα ποσό ως έναντι και το επόμενο τρίμηνο, να γίνεται η καταμέτρηση και να στέλνεται ο εκκαθαριστικός λογαριασμός. Επειδή ωστόσο, οι υπάλληλοι είναι ελάχιστοι, δεν στάθηκε εφικτό να γίνουν έγκαιρα οι καταμετρήσεις, με αποτέλεσμα, το δεύτερο τρίμηνο να σταλεί ένας λογαριασμός, μόνο με το πάγιο, ενώ η στάλθηκε τ, με τον λογαριασμό του τρίτου τριμήνου» επισήμανε ο κ. Δαλακούρας, διευκρινίζοντας πάντως, πως η κατανάλωση επιμερίστηκε στους τρεις λογαριασμούς και δεν άλλαξε κανείς τιμολογιακή κα, όπως φοβούνται κάποιοι.

Αποδεχόμενος ωστόσο, το γεγονός ότι τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν πολλοί καταναλωτές της Σούρπης και του Πτελεού – ασχέτως αν αφορούν εννέα μήνες – είναι μεγάλα και δεν μπορούν να ανταποκριθούν, ο κ. Δαλακούρας δήλωσε πως θα υπάρξει κατανόηση και θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν, να καταβάλουν το ποσό σε δύο και τρεις δόσεις.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση