Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Δευκρινήσεις προέδρου ΔΕΥΑ για τις καταμετρήσεις
Δευκρινήσεις προέδρου ΔΕΥΑ για τις καταμετρήσεις

Δευκρινήσεις προέδρου ΔΕΥΑ για τις καταμετρήσεις

Απάντηση στις διαμαρτυρίες καταναλωτών των Δημοτικών Ενοτήτων Πτελεού και Σούρπης ότι τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν για την είναι πάρα πολύ μεγάλα, έδωσε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αλμυρού, Ηλίας Δαλακούρας, μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για λάθος στην καταμέτρηση – όπως ισχυρίζονται κάποιοι – αλλά στο γεγονός ότι πλέον, γίνονται μετρήσεις, ενώ στο παρελθόν δεν γινόταν.

«Πριν ενταχθούν στον ενιαίο Δήμου Αλμυρού, στο πλαίσιο του Καλλικράτη, οι στις περιοχές αυτές πλήρωναν μόνο το πάγιο, δηλαδή κάπου 60 ευρώ το χρόνο, καταναλώνοντας το αφειδώς, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, που ο πληθυσμούς τριπλασιάζεται και φθάνει τις 5-6.000» τόνισε ο κ. Δακαλούρας, προσθέτοντας πως κάποιοι δεν συνειδητοποίησαν ότι τα πράγματα άλλαξαν και συνέχισαν να καταναλώνουν κατά τον ίδιο τρόπο.

Αναφερόμενος εξάλλου, στο γεγονός ότι οι καταναλωτές καλούνται να πληρώσουν τρία τρίμηνα μαζί, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, το απέδωσε στην έλλειψη υπαλλήλων, που είχε ως αποτέλεσμα, να μην γίνει έγκαιρα η καταμέτρηση.

«Η που έχουμε πάρει, είναι το ένα τρίμηνο οι λογαριασμοί να εκδίδονται με ένα ως έναντι και το επόμενο τρίμηνο, να γίνεται η καταμέτρηση και να στέλνεται ο εκκαθαριστικός λογαριασμός. Επειδή ωστόσο, οι υπάλληλοι είναι ελάχιστοι, δεν στάθηκε εφικτό να γίνουν έγκαιρα οι καταμετρήσεις, με αποτέλεσμα, το δεύτερο τρίμηνο να σταλεί ένας λογαριασμός, μόνο με το πάγιο, ενώ η εκκαθάριση στάλθηκε τώρα, με τον λογαριασμό του τρίτου τριμήνου» επισήμανε ο κ. Δαλακούρας, διευκρινίζοντας πάντως, πως η κατανάλωση επιμερίστηκε στους τρεις λογαριασμούς και δεν άλλαξε κανείς τιμολογιακή κλίμακα, όπως φοβούνται κάποιοι.

Αποδεχόμενος ωστόσο, το γεγονός ότι τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν πολλοί καταναλωτές της Σούρπης και του Πτελεού – ασχέτως αν αφορούν εννέα μήνες – είναι μεγάλα και δεν μπορούν να ανταποκριθούν, ο κ. Δαλακούρας δήλωσε πως θα υπάρξει κατανόηση και θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν, να καταβάλουν το σε δύο και τρεις δόσεις.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τριάντα πέντε θετικά κρούσματα covid-19 στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/FAmZnN8Ocw -

  • Βελτιώνονται τα #γήπεδα Σούρπης, Ευξεινούπολης και Πλατάνου #γήπεδα #ΔήμοςΑλμυρού - https://t.co/LsV2nTL409 -

  • Στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν #πρέσβηςτουΑζερμπαϊτζάν - https://t.co/wjLHnSRgRy -

"Αλιεύοντας" την είδηση