Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Δ. Κολυνδρίνη: Στόχος μας σε τρεις μήνες να μην υπάρχει στην αναμονή κανείς υποψήφιος οδηγός
Δ. Κολυνδρίνη: Στόχος μας σε τρεις μήνες να μην υπάρχει στην αναμονή κανείς υποψήφιος οδηγός

Δ. Κολυνδρίνη: Στόχος μας σε τρεις μήνες να μην υπάρχει στην αναμονή κανείς υποψήφιος οδηγός

Το σύστημα των εξετάσεων που επέβαλλε το Υπουργείο Μεταφορών , χωρίς να διασφαλίσει την επάρκεια προσωπικού στις Διευθύνσεις, είναι η αιτία της ταλαιπωρίας των υποψηφίων οδηγών.

Με τον προϊστάμενο της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας και Σποράδων κ. Τσαμπίρα και τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών κ. Πολατίδη, συναντήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη, με τους οποίους συζήτησε θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας της Δ/νσης Μεταφορών και κυρίως το θέμα εξέτασης υποψηφίων οδηγών.

Η κ. Κολυνδρίνη τόνισε πως οι προσπάθειες εξυπηρέτησης των υποψηφίων είναι υπεράνθρωπες με όλες τις στρεβλώσεις ενός Νόμου που όχι μόνο δεν δίνει διευκολύνσεις αλλά βάζει εμπόδια στη λειτουργία των Διευθύνσεων που λειτουργούν με περιορισμένο προσωπικό χωρίς το Υπουργείο να ενδιαφέρεται. Επίσης τόνισε πως η πολύμηνη αποχή των εξεταστών από τις εξετάσεις,  χωρίς το Υπουργείο να δίνει λύση στα δίκαια και αυτονόητα αιτήματα δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην ροή των εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος.

Σύμφωνα με την κ. Κολυνδρίνη, ο σχετικός Νόμος, κόβεται και ράβεται από τους αρμοδίους του Υπουργείου και παρ'όλα αυτά δεν δίνει τις απαιτούμενες λύσεις. «Εμείς ως Περιφέρεια Θεσσαλίας προσπαθούμε να δώσουμε λύση, σ'ένα θέμα που ανήκει ξεκάθαρα στην αρμοδιότητα του Υπουργείου και στόχος μας είναι μέσα σε διάστημα τριών μηνών να μην υπάρχει στην αναμονή κανείς υποψήφιος οδηγός».

Όπως τονίσθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εδώ και δύο μήνες πέντε εκτός ωραρίου υπηρεσίας, εξετάζουν 25 νέους υποψήφιους οδηγούς και δύο ακόμη εξετάζουν υποψήφιους οδηγούς, ηλικίας άνω των 74 ετών, που ανανεώνουν το δίπλωμά τους.

Έχουν επιλεγεί για τα Ι.Χ. , δύο δρόμοι και χαμηλού κυκλοφοριακού φόρτου, ενώ για τα φορτηγά έχει επιλεγεί ο χώρος στην Α΄ ΒΙΠΕ. Εκκρεμεί απάντηση από το Δήμο Βόλου για το χώρο πάνω από το κλειστό της Νέας Ιωνίας και από τον ΟΛΒ για τα Πευκάκια, έως ότου διαμορφωθεί πίστα ειδικά διαμορφωμένη.

Τέλος όπως πρότεινε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη ειδικά συνεργεία της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας έχουν μεταβεί στα νησιά των Σποράδων, προκειμένου να εξυπηρετήσουν εκεί τους υποψηφίους υπερήλικες οδηγούς και να μην αναγκαστούν να μεταβούν στην για να λάβουν μέρος στις εξετάσεις.

Τα συνεργεία έχουν ήδη ολοκληρώσει τη σχετική διαδικασία στη Σκιάθο και την επόμενη εβδομάδα θα μεταβούν στα υιπα νησιά.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση