Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Δ. Κολυνδρίνη: Όχι στη διακοπή λειτουργίας του Σιδηροδρομικού Σταθμού Βόλου
Δ. Κολυνδρίνη: Όχι στη διακοπή λειτουργίας του Σιδηροδρομικού Σταθμού Βόλου

Δ. Κολυνδρίνη: Όχι στη διακοπή λειτουργίας του Σιδηροδρομικού Σταθμού Βόλου

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων  Δωροθέα Κολυνδρίνη απέστειλε σήμερα επείγουσα επιστολή προς τον πρόεδρο και δ/ντα σύμβουλο της ΟΣΕ Α.Ε.   Σπ. Πατέρα και τον δ/ντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.  Φιλ. Τσαλίδη,  κοινοποιούμενη προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κων. Καραμανλή, αναφορικά με την πρόσφατη απόφαση της διακοπής λειτουργίας του Σιδηροδρομικού Σταθμού και την μετακίνηση του προσωπικού.

 

Συγκεκριμένα αναφέρει: : «Αξιότιμοι κύριοι, 

Με ιδιαίτερη έκπληξη ενημερώθηκε σήμερα η τοπική κοινωνία του και της Μαγνησίας, ότι παύει προσωρινά η στελέχωση του Σιδηροδρομικού Σταθμού και ότι το ελάχιστο εναπομείναν προσωπικό διατίθεται στο Τμ. Επιθ. Λάρισας.

Αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός ότι ο ιστορικός σιδηροδρομικός σταθμός του Βόλου έχει παροπλιστεί συστηματικά τις τελευταίες δεκαετίες για ποικίλους λόγους, ωστόσο όμως με την πρόσφατη σας απόφαση ουσιαστικά κλείνετε έναν εμβληματικό σταθμό που λειτουργούσε επί 137 συναπτά χρόνια.

Μου δίδετε την ευκαιρία να σας υπενθυμίσω, ότι ο Σιδηροδρομικός Σταθμός του Βόλου κατασκευάστηκε παράλληλα με το πρώτο τμήμα των Θεσσαλικών Σιδηροδρόμων, που ένωνε τις πόλεις του Βόλου και της Λάρισας και εγκαινιάστηκε στις 22 Απριλίου 1884. Παρότι η περιοχή μας βίωσε δύο παγκόσμιους πολέμους, πολιτικές αναταραχές και περιόδους υποανάπτυξης ουδέποτε σταμάτησε να λειτουργεί ο Σταθμός του Βόλου.

Αποτελούσε και εξακολουθεί να αποτελεί ένα ζωτικό κομμάτι της πόλης μας, σχεδόν δίπλα στο λιμένα του Βόλου με ιδιαίτερα βαρύνουσα προσφορά στην τοπική οικονομία και ανάπτυξη.

Η απόφασή σας να παύσει προσωρινά τη λειτουργία του σταθμού τον μετατρέπει εν τοις πράγματι από έναν σημαίνοντα «τερματικό σταθμό» σε μία απλή «τερματική στάση». Παράλληλα, είναι απορίας άξιο το γεγονός, ότι η απόφασή σας αυτή λαμβάνεται σε μία χρονική περίοδο που έχουν προχωρήσει σημαντικά οι διαδικασίες για την έναρξη του μεγάλου αναπτυξιακού έργου της ηλεκτροκίνησης στη γραμμή Βόλου-Λάρισας.

Αξίζει δε να τονιστεί ότι η απόφασή σας αυτή λαμβάνεται το έτος 2021, ένα έτος που έχει κηρυχθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως “Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων”, λόγω της πολύτιμης και πολυσήμαντης συμβολής τους μεταξύ άλλων στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη των χωρών.

Με την παρούσα επιστολή παρακαλώ όπως επιληφθείτε άμεσα του ζητήματος που απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία και να δρομολογηθεί το συντομότερο δυνατό η στελέχωση και επαναλειτουργία του ιστορικού σιδηροδρομικού σταθμού του Βόλου.» 

 

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αναλένα Μπέρμποκ: Τα στοιχήματα της πρώτης Γερμανίδας ΥΠΕΞ #ΑναλέναΜπέρμποκ - https://t.co/h4Rn1tyYEb -

  • #Ρινόκερος: Αντικαταστάτης του Σερβετάλη ο Αιμιλιάνος Σταματάκης #Ρινόκερος - https://t.co/YLWGoZ5UDh -

  • Ανάπλαση Πανεπιστημίου: Ξεκίνησαν οι εργασίες #ΑνάπλασηΠανεπιστημίου - https://t.co/viwV0pvfhp -

"Αλιεύοντας" την είδηση