Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Δ. Κολυνδρίνη: Ανάγκη άμεσης αλλαγής του δύσκαμπτου και χρονοβόρου γραφειοκρατικού συστήματος της χώρας
Δ. Κολυνδρίνη: Ανάγκη άμεσης αλλαγής του δύσκαμπτου και χρονοβόρου γραφειοκρατικού συστήματος της χώρας

Δ. Κολυνδρίνη: Ανάγκη άμεσης αλλαγής του δύσκαμπτου και χρονοβόρου γραφειοκρατικού συστήματος της χώρας

Την ανάγκη άμεσης αλλαγής του δύσκαμπτου και χρονοβόρου γραφειοκρατικού συστήματος της χώρας και της ευχέρειας που προσφέρει ο Νόμος σε αλλεπάλληλες και ατελείωτες προσφυγές των αναδόχων σε βάρος των δημοσίων έργων, εν τέλει, επεσήμανε σε της, η και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, με αφορμή το κοπής χόρτων στο , αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας και Σποράδων, προϋπολογισμού 400.000,00 , το οποίο δεν μπορεί να υλοποιηθεί έγκαιρα αν και η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες προ 10 μηνών.

Παρά λοιπόν τον έγκαιρο προγραμματισμό και την έναρξη όλων των νόμιμων διαδικασιών του έργου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, από τις 11 Σεπτεμβρίου 2019 και το πέρας όλων των διαδικασιών από τις 16 Δεκεμβρίου 2019, σήμερα, οχτώ μήνες μετά δεν έχει προκύψει ανάδοχος από την διαγωνιστική διαδικασία, ώστε να υλοποιηθεί το της αποψίλωσης των χόρτων στην Ηπειρωτική , παρά την έναρξη της θερινής περιόδου και παρά την προ 10μήνου έναρξη των διαδικασιών.

Ο σχετικός Νόμος δίνει το δικαίωμα προσφυγής στους αναδόχους με να μην μπορεί να υπογραφτεί καμία σύμβαση, κάτι που είναι εντελώς απαράδεκτο, αφού δεν μπορεί να υλοποιηθεί ένα τέτοιο καίριο έργο, ενόψει θερινής σεζόν και αντιπυρικής περιόδου. Ξεκινούμε πριν από 10 μήνες, μια επίπονη γραφειοκρατική διαδικασία και οι ανάδοχοι έχουν το δικαίωμα να προσφεύγει ο ένας εναντίον του άλλου, να δημιουργείται ένας κυκεώνας δικαστικών αποφάσεων, με κάποια από τα έργα να μην μπορούν να εκτελεστούν τη σωστή χρονική στιγμή.

Αυτό μας κάνει να εξανιστάμεθα και ζητούμε άμεση νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να μπορέσουμε να απεμπλακούμε γρήγορα από όλη αυτή τη γραφειοκρατική κατάσταση με ταχύτατες διαδικασίες ελέγχου, να ολοκληρώνονται άμεσα όλες οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες και επομένως να υλοποιούμε και να ολοκληρώνουμε σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα τα έργα προς όφελος των πολιτών και μόνο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δωρεάν rapid test στην Αργαλαστή #RapidTests - https://t.co/cIEGmczsvi -

  • Με άρωμα Ολυμπιακών Αγώνων ο ΣΔΥ Βόλου στο Zagori Mountain Running #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/OWjXY434LO -

  • Πανελλήνια Ομοσπονδία: “Εξοστρακισμός” και απομόνωση των λαϊκών αγορών βιομηχανικών ειδών στην πόλη του Βόλου… - https://t.co/BoyX9XY3Eo -

"Αλιεύοντας" την είδηση