Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Δ. Κολυνδρίνη: Ανάγκη άμεσης αλλαγής του δύσκαμπτου και χρονοβόρου γραφειοκρατικού συστήματος της χώρας
Δ. Κολυνδρίνη: Ανάγκη άμεσης αλλαγής του δύσκαμπτου και χρονοβόρου γραφειοκρατικού συστήματος της χώρας

Δ. Κολυνδρίνη: Ανάγκη άμεσης αλλαγής του δύσκαμπτου και χρονοβόρου γραφειοκρατικού συστήματος της χώρας

Την ανάγκη άμεσης αλλαγής του δύσκαμπτου και χρονοβόρου γραφειοκρατικού συστήματος της χώρας και της ευχέρειας που προσφέρει ο Νόμος σε αλλεπάλληλες και ατελείωτες προσφυγές των αναδόχων σε βάρος των δημοσίων έργων, εν τέλει, επεσήμανε σε της, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων , με αφορμή το έργο κοπής χόρτων στο οδικό δίκτυο, αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, προϋπολογισμού 400.000,00 ευρώ, το οποίο δεν μπορεί να υλοποιηθεί έγκαιρα αν και η έχει ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες προ 10 μηνών.

Παρά λοιπόν τον έγκαιρο προγραμματισμό και την έναρξη όλων των νόμιμων διαδικασιών του έργου από την , από τις 11 Σεπτεμβρίου 2019 και το πέρας όλων των διαδικασιών από τις 16 Δεκεμβρίου 2019, σήμερα, οχτώ μήνες μετά δεν έχει προκύψει ανάδοχος από την διαγωνιστική διαδικασία, ώστε να υλοποιηθεί το έργο της αποψίλωσης των χόρτων στην Μαγνησία, παρά την έναρξη της θερινής περιόδου και παρά την προ 10μήνου έναρξη των διαδικασιών.

Ο σχετικός Νόμος δίνει το δικαίωμα προσφυγής στους αναδόχους με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υπογραφτεί καμία , κάτι που είναι εντελώς απαράδεκτο, αφού δεν μπορεί να υλοποιηθεί ένα τέτοιο καίριο έργο, ενόψει θερινής σεζόν και αντιπυρικής περιόδου. Ξεκινούμε πριν από 10 μήνες, μια επίπονη γραφειοκρατική διαδικασία και οι ανάδοχοι έχουν το δικαίωμα να προσφεύγει ο ένας εναντίον του άλλου, να δημιουργείται ένας κυκεώνας δικαστικών αποφάσεων, με αποτέλεσμα κάποια από τα να μην μπορούν να εκτελεστούν τη σωστή χρονική στιγμή.

Αυτό μας κάνει να εξανιστάμεθα και ζητούμε άμεση νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να μπορέσουμε να απεμπλακούμε γρήγορα από όλη αυτή τη γραφειοκρατική κατάσταση με ταχύτατες διαδικασίες ελέγχου, να ολοκληρώνονται άμεσα όλες οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες και επομένως να υλοποιούμε και να ολοκληρώνουμε σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα τα προς όφελος των πολιτών και μόνο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τη ζωή του στην άσφαλτο άφησε 45χρονος ποδηλάτης - https://t.co/AgwbeIssD3 -

  • Καταστράφηκε ολοσχερώς εν κινήσει φορτηγάκι στη ΒΙΠΕ Βόλου - https://t.co/10jjA4fR9E -

  • Σύλληψη 30χρονου με αεροβόλο σε πάρκο του Βόλου - https://t.co/HkZXVVktEv -

"Αλιεύοντας" την είδηση