Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Δ. Γεωργίκος: «Προγραμματισμός έκδοσης επετειακού ιστορικού τόμου για την ιστορία του Ν. Μαγνησίας μέσα από την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως»
Δ. Γεωργίκος: «Προγραμματισμός έκδοσης επετειακού ιστορικού τόμου για την ιστορία του Ν. Μαγνησίας μέσα από την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως»

Δ. Γεωργίκος: «Προγραμματισμός έκδοσης επετειακού ιστορικού τόμου για την ιστορία του Ν. Μαγνησίας μέσα από την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως»

Συνάντηση συνεργσίς και ς είχε, σήμερα, 15 Ιανουαρίου 2020, η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής των περιφερειών και ς Ν. , Ζέττα Μ. Μακρή, με τον Μάγνητα γραμματέα και επικεφαλής του Εθνικού Τυπου, Δ. Γεωργίκο.

Στη συζητήθηκε η προοπτική έκδοσης, στο άμεσο μέλλον, από το Εθνικό Τυπο, ενός επετειακού ιστορικού τόμου που θα έχει ως στόχο την ανάδειξη μεγάλων ιστορικών γεγονότων, τα οποία έχουν συμβάλλει στη διαμόρφωση της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής της περιοχής μας, όπως αγροτικές , συνταγματικές αναθεωρήσεις, ιστορικά τοπικά γεγονότα, κ.λπ., όπως αυτά έχουν αποτυπωθεί μέσα από την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Πρόκειται για μία εξαιρετική πιλοτική προσπάθεια, η οποία μπορεί να λάβει «σάρκα και οστά» μόνο μέσα από στενή συνεργασία με όλους τους δήμους του νομού μας και να αποτελέσει οδηγό για ανάλογες όλων των θεσσαλικών νομών.

Η κ. Μακρή, επιπλέον, ξεναγήθηκε στο μουσείο του Εθνικού Τυπογραφείου, στο οποίο εκτίθεται μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συλλογή μηχανολογικού εξοπλισμού τυπογραφίας, συλλογή Φύλλων Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) από την ίδρυση του Ε.Τ. (1833), καθώς και εκτυπωτικές εργασίες (βιβλία, φυλλάδια, έντυπα, αφίσες, κ.λπ.) για τις ανάγκες των Δημόσιων, κυρίως, Υπηρεσιών – μουσείο που το επισκέπτονται μαθητές σχολείων.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε τον κ. Γεωργίκο για την πρόθεση να αναδείξει την ιστορία της περιοχής και δεσμεύθηκε ότι θα είναι αρωγός και θερμή υποστηρίκτρια στην ιδιαίτερα αξιέπαινη αυτή προσπάθεια.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση