Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Δ. Γεωργίκος: «Προγραμματισμός έκδοσης επετειακού ιστορικού τόμου για την ιστορία του Ν. Μαγνησίας μέσα από την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως»
Δ. Γεωργίκος: «Προγραμματισμός έκδοσης επετειακού ιστορικού τόμου για την ιστορία του Ν. Μαγνησίας μέσα από την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως»

Δ. Γεωργίκος: «Προγραμματισμός έκδοσης επετειακού ιστορικού τόμου για την ιστορία του Ν. Μαγνησίας μέσα από την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως»

Συνάντηση συνς και ενημέρωσης είχε, σήμερα, 15 Ιανουαρίου 2020, η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής των περιφερειών και βουλευτής Ν. ς, Ζέττα Μ. Μακρή, με τον Μάγνητα γραμματέα και επικεφαλής του Εθνικού Τυπογραφείου, Δ. εωργίκο.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η προοπτική έκδοσης, στο άμεσο , από το Εθνικό Τυπογραφείο, ενός επετειακού ιστορικού τόμου που θα έχει ως στόχο την ανάδειξη μεγάλων ιστορικών γεγονότων, τα οποία έχουν συμβάλλει στη διαμόρφωση της ς, οικονομικής και κοινωνικής ζωής της περιοχής μας, όπως αγροτικές μεταρρυθμίσεις, συνταγματικές αναθεωρήσεις, ιστορικά τοπικά γεγονότα, κ.λπ., όπως αυτά έχουν αποτυπωθεί μέσα από την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Πρόκειται για μία εξαιρετική πιλοτική προσπάθεια, η οποία μπορεί να λάβει «σάρκα και οστά» μόνο μέσα από στενή συν με όλους τους δήμους του νομού μας και να αποτελέσει οδηγό για ανάλογες όλων των θεσσαλικών νομών.

Η κ. Μακρή, επιπλέον, ξεναγήθηκε στο μουσείο του Εθνικού Τυπογραφείου, στο οποίο εκτίθεται μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συλλογή μηχανολογικού εξοπλισμού τυπογραφίας, συλλογή Φύλλων Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) από την ίδρυση του Ε.Τ. (1833), καθώς και εκτυπωτικές εργασίες (, φυλλάδια, έντυπα, αφίσες, κ.λπ.) για τις ανάγκες των Δημόσιων, κυρίως, Υπηρεσιών – μουσείο που το επισκέπτονται σχολείων.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε τον κ. εωργίκο για την πρόθεση να αναδείξει την ιστορία της περιοχής και δεσμεύθηκε ότι θα είναι αρωγός και θερμή υποστηρίκτρια στην ιδιαίτερα αξιέπαινη αυτή προσπάθεια.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση