Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Χρήστος Μπουκώρος: Απειλείται η βιωσιμότητα του κλάδου των περιπτερούχων
Χρήστος Μπουκώρος: Απειλείται η βιωσιμότητα του κλάδου των περιπτερούχων

Χρήστος Μπουκώρος: Απειλείται η βιωσιμότητα του κλάδου των περιπτερούχων

 

Στην ερώτηση τονίζοντι τ εξής: «Ο κλάδος των περιπτερούχων – καπνοπωλών Ελλάδος αποτελεί έναν από τους μακροβιότερους και σημαντικότερους κλάδους της ελληνικής ς. Εντούτοις, τα τελευταία πέντε χρόνια της κρίσης έχει δεχτεί σοβαρά πλήγματα, που απειλούν τη βιωσιμότητά του, δεδομένου ότι μετράει  ήδη  20.000 πανελλαδικά.

Το καπνικών προϊόντων που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, η των πωλήσεων του τύπου, καθώς και ο μεγάλος ανταγωνισμός που υπάρχει στα ζαχαρώδη προϊόντα εξαιτίας της φθηνότερης τιμολόγησης τους από τα super market σε σύγκριση με τη λιανική τιμή των περιπτέρων, επιβαρύνουν σε μεγάλο βαθμό την οικονομική κατάσταση τέτοιων επιχειρήσεων.

Τέλος, τα Σωματεία του Κλάδου των Περιπτερούχων – Καπνοπωλών κατέθεσαν, πρόσφατα, στο προτάσεις που αφορούν στη μείωση ς των προϊόντων καπνοβιομηχανίας, στην κατοχύρωση των ποσοστών του λιανεμπορίου, στο των καπνικών και στο νέο θεσμικό πλαίσιο που αφορά τα περίπτερα.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάται ο Υπουργός:

  1. Προτίθεστε να επιληφθείτε του ζητήματος με το λαθρεμπόριο των καπνικών προϊόντων που βλάπτει τον κλάδο;
  1. Προτίθεστε να επανεξετάσετε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) καπνοβιομηχανικών προϊόντων;
  1. Προτίθεστε να εξετάσετε το νέο θεσμικό πλαίσιο που αφορά στα Περίπτερα – Καπνοπωλεία και την ολοκληρωμένη πρόταση που έχουν καταθέσει τα Σωματεία του Κλάδου των Περιπτερούχων – Καπνοπωλών;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή ς.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση