Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Χρήστος Μπουκώρος: Απειλείται η βιωσιμότητα του κλάδου των περιπτερούχων
Χρήστος Μπουκώρος: Απειλείται η βιωσιμότητα του κλάδου των περιπτερούχων

Χρήστος Μπουκώρος: Απειλείται η βιωσιμότητα του κλάδου των περιπτερούχων

 

Στην ερώτηση τονίζονται τα εξής: «Ο κλάδος των περιπτερούχων – καπνοπωλών Ελλάδος αποτελεί έναν από τους μακροβιότερους και σημαντικότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Εντούτοις, τα τελευταία πέντε χρόνια της κρίσης έχει δεχτεί σοβαρά πλήγματα, που απειλούν τη βιωσιμότητά του, δεδομένου ότι μετράει  ήδη  20.000 λουκέτα πανελλαδικά.

Το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, η μείωση των πωλήσεων του τύπου, καθώς και ο μεγάλος ανταγωνισμός που υπάρχει στα ζαχαρώδη προϊόντα εξαιτίας της φθηνότερης τιμολόγησης τους από τα super market σε σύγκριση με τη λιανική τιμή των περιπτέρων, επιβαρύνουν σε μεγάλο βαθμό την οικονομική κατάσταση τέτοιων επιχειρήσεων.

Τέλος, τα Σωματεία του Κλάδου των Περιπτερούχων – Καπνοπωλών κατέθεσαν, πρόσφατα, στο Υπουργείο Οικονομικών προτάσεις που αφορούν στη μείωση φορολογίας των προϊόντων καπνοβιομηχανίας, στην κατοχύρωση των ποσοστών του λιανεμπορίου, στο λαθρεμπόριο των καπνικών και στο νέο θεσμικό πλαίσιο που αφορά τα περίπτερα.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάται ο Υπουργός:

  1. Προτίθεστε να επιληφθείτε του ζητήματος με το λαθρεμπόριο των καπνικών προϊόντων που βλάπτει τον κλάδο;
  1. Προτίθεστε να επανεξετάσετε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) καπνοβιομηχανικών προϊόντων;
  1. Προτίθεστε να εξετάσετε το νέο θεσμικό πλαίσιο που αφορά στα Περίπτερα – Καπνοπωλεία και την ολοκληρωμένη πρόταση που έχουν καταθέσει τα Σωματεία του Κλάδου των Περιπτερούχων – Καπνοπωλών;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση