Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Χρ. Τριαντόπουλος: Μείωση των τελών κυκλοφορίας για τα τουριστικά λεωφορεία
Χρ. Τριαντόπουλος: Μείωση των τελών κυκλοφορίας για τα τουριστικά λεωφορεία

Χρ. Τριαντόπουλος: Μείωση των τελών κυκλοφορίας για τα τουριστικά λεωφορεία

Σε σημαντική μείωση των τελών κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων για το προβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της προσπάθειας στήριξης του κλάδου, ο οποίος έχει πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών,  Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Από την αρχή της κρίσης της πανδημίας είμαστε σε στενή επικοινωνία με τους και ειδικά με το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων & Γραφείων “Η Μαγνησία”, κατανοώντας τα σημαντικά επιβαρυντικά ζητήματα που έχουν προκύψει για τον κλάδο και συζητώντας για μέτρα και τρόπους στήριξης. Είχαμε, φυσικά, συζητήσει και το θέμα των τελών κυκλοφορίας.

Σήμερα, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών, θέλοντας να στηρίξει τον κλάδο των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων, που έχει πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και στον τουρισμό, προχωρά σε γενναία μείωση των τελών κυκλοφορίας για το 2021. Η μείωση πραγματοποιείται ανάλογα με τη χωρητικότητα των τουριστικών λεωφορείων, ως εξής:

(α) για την Α΄ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων έως 40 θέσεων), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 430 ευρώ σε 215 ευρώ.

(β) για τη Β΄ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων 41 θέσεων και άνω), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 595 ευρώ σε 300 ευρώ».

Επίσης, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία καταβολής της αποζημίωσης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα ΚΤΕΛ και τα τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωναϊού, το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία καταργείται η προϋπόθεση της υπαγωγής των βεβαιωμένων οφειλών στη διοίκηση και στα ασφαλιστικά ταμεία σε καθεστώς τμηματικής καταβολής.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση καθίσταται επιβεβλημένη, λόγω των πρακτικών προβλημάτων που προέκυψαν κατά την έκδοση και εξόφληση των οικείων χρηματικών ενταλμάτων, αλλά και για να διευκολυνθεί η παροχή ρευστότητας σε αυτές τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

«Το Υπουργείο Οικονομικών λαμβάνει σοβαρά υπόψη την αγωνία και τα αιτήματα των παραγωγικών φορέων και σε στενή συνεργασία μαζί τους αναλαμβάνει παρεμβάσεις όπου κρίνεται αναγκαίο.

Ειδικά για τον κλάδο των τουριστικών λεωφορείων, να θυμίσουμε την παρέμβαση, σύμφωνα με την οποία τα ποσά της έκτακτης επιδότησης που χορηγείται ως αποζημίωση στις εταιρείες ΚΤΕΛ ΑΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, καθώς και στα τουριστικά γραφεία και στις τουριστικές επιχειρήσεις οδικών μεταφορών, που διαθέτουν ειδικά τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης, είναι αφορολόγητα, ανεκχώρητα και ακατάσχετα στα χέρια του δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύονται και δεν συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα (άρ. 36 του νόμου 4753/2020)», συμπλήρωσε ο κ. Τριαντόπουλος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συμφωνία Ολυμπιακού Βόλου με Σέζαρ Κότο #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/uHXcCs4qHX -

  • Πολωνία και χώρες Βαλτικής σπεύδουν στο πλευρό της Ουκρανίας φοβούμενες ρωσική επίθεση - https://t.co/i94li8hV04… -

  • Κακοκαιρία «Ελπίς»: Μεταφορά πολικών αερίων μαζών προς την Ελλάδα #ΚακοκαιρίαΕλπίς - https://t.co/rU1ZGAsptH -

"Αλιεύοντας" την είδηση