Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Χρ. Τριαντόπουλος: Ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων της Μαγνησίας
Χρ. Τριαντόπουλος: Ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων της Μαγνησίας

Χρ. Τριαντόπουλος: Ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων της Μαγνησίας

Η πανδημία έχει προκαλέσει πολλαπλά και σοβαρά προβλήματα τόσο σε κοινωνικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο σε όλον τον κόσμο. Στη χώρα μας, η κυβέρνηση έχει ενεργοποιήσει εγκαίρως μία σειρά από μέτρα, προκειμένου να αμβλύνει τις δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα εξαιτίας της διάδοσης του κορωναϊού.

«Ορισμένα από τα σημαντικότερα εργαλεία χρηματοδοτικής στήριξης των επιχειρήσεων είναι η Επιστρεπτέα Προκαταβολή, το κεφάλαιο κίνησης στο πλαίσιο του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ (ΤΕΠΙΧ ΙΙ) και το Ταμείο Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, τα οποία ενεργοποιήθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων» διευκρινίζει ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Ο κ. Τριαντόπουλος αναφέρεται, στη συνέχεια, στη χρηματοδοτική στήριξη που έχει διοχετευθεί μέχρι στιγμής στις επιχειρήσεις της Μαγνησίας: «Ειδικότερα, και βάσει των διαθέσιμων στοιχείων έως τις 27 Οκτωβρίου, σε ό,τι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας:
• 42,8 εκατ. ευρώ έχουν χορηγηθεί μέσω των τριών κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Σε αυτή τη στήριξη μπορούμε να προσθέσουμε τα 10,5 εκατ. ευρώ των τεσσάρων φάσεων της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού, και έτσι το σύνολο της χρηματοδοτικής στήριξης ανέρχεται σε 53,3 εκατ. ευρώ.
• 61,8 εκατ. ευρώ έχουν εκταμιευθεί μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας και του ΤΕΠΙΧ ΙΙ. Το ποσό πρόκειται να αυξηθεί, όταν ολοκληρωθεί η εκταμίευση των ποσών στο σύνολο των δανείων που έχουν ήδη εγκριθεί (431 δάνεια).

Αθροιστικά, λοιπόν, έχουν χορηγηθεί περίπου 115,1 εκατ. ευρώ στις επιχειρήσεις της Μαγνησίας.

Το Υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να παρακολουθεί τις επιπτώσεις της πανδημίας στην εθνική οικονομία και με συνεχείς παρεμβάσεις μεριμνά για τη στήριξη των επιχειρήσεων και φυσικά των εργαζομένων».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη φυγόποινου στον Βόλο #σύλληψηφυγόποινου - https://t.co/tNjeuIltN7 -

  • Νεκρός οδηγός Ι.Χ. που έπεσε στη θάλασσα στην Σκόπελο #νεκρόςοδηγός - https://t.co/SxgEONUOS3 -

  • Συμμετοχή ενδιαφερομένων στην επετειακή έκδοση με θέμα «1922-2022: εκατό χρόνια από την Καταστροφή»… - https://t.co/fbKBhCXLzI -

"Αλιεύοντας" την είδηση