Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Χρ.Τριαντόπουλος: Αποζημίωση ειδικού σκοπού για περισσότερες μικρές επιχειρήσεις
Χρ.Τριαντόπουλος: Αποζημίωση ειδικού σκοπού για περισσότερες μικρές επιχειρήσεις

Χρ.Τριαντόπουλος: Αποζημίωση ειδικού σκοπού για περισσότερες μικρές επιχειρήσεις

Περισσότερες μικρές θ λάβουν την ποζημίωση ειδικού σκοπού με τη νέα, τροποποιητική Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β' 2250/11.06.2020). Μεταξύ άλλων, την αποζημίωση δικαιούνται (και μάλιστα με αναδρομική ισχύ) μικρές στους κλάδους της ς, των αστικών και υπεραστικών μεταφορών, του εμπορίου, των ξενοδοχείων και των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος, γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, δήλωσε σχετικά τα εξής:«Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση -τροπο της αρχικής- με την οποία προσαρμόζεται το σχήμα της έκτακτης αποζημίωσης ειδικού σκοπού, με αναδρομική ισχύ, για μικρές επιχειρήσεις και, δη, τα “μικρά αφεντικά”. Συγκεκριμένα, πλέον, μετά από προσαρμογές, προσθήκες και τεχνικές διευκρινίσεις, η αποζημίωση ειδικού σκοπού αφορά μικρές επιχειρήσεις, μεταξύ άλλων, στον κλάδο της αλιείας (βλ. μικρούς παράκτιους αλιείς, συμπλοιοκτησία, μεσαίους αλιείς), στον κλάδο των αστικών και υπεραστικών μεταφορών, στον κλάδο της εμπορικής και ξενοδοχειακής δραστηριότητας, και στον κλάδο των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Όπου απαιτείται, όπως προβλέπεται και από τη σχετική ΚΥΑ, η πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ θα είναι ανοικτή για από τους δικαιούχους μέχρι και τις 17 Ιουνίου, ώστε να ακολουθήσει η καταβολή στη συνέχεια.

»Πρόκειται για προσαρμογές σε συνέχεια σχετικών νομοθετικών διατάξεων, αλλά και συζητήσεων με την αγορά, τη μικρομεσαία οικονομική δραστηριότητα και τους παραγωγικούς φορείς από όλη την Ελλάδα και, φυσικά, και τη . Και προς αυτή την κατεύθυνση προχωρούμε, στηρίζοντας επιχειρήσεις και εργαζόμε, για να καταφέρει η ελληνική να επανεκκινήσει και να περάσει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες μέσα από αυτή τη δυσμενή παγκόσμια συγκυρία της πανδημίας του κορωναϊού.»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση