Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα από όλους τους εμπλεκομένους απέναντι στο χιονιά
Επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα από όλους τους εμπλεκομένους απέναντι στο χιονιά

Επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα από όλους τους εμπλεκομένους απέναντι στο χιονιά

Την περιοχή του Αλμυρού επισκέφθηκε την Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023, ο Υφ στον Πρωθυπουργό, αρμόδιος για την Κρατική Αρωγή και την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές, και υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στη Μαγνησία,  Χρήστος Τριαντόπουλος.

Ο Υφ στον Πρωθυπουργό, επισκέφτηκε την ευρύτερη περιοχή κοντά στη Σούρπη και τον Δρυμώνα, όπου από την πρώτη στιγμή ς των φαινομένων από την κακοκαιρία “Μπάρμπαρα” που πλήττει τη Μαγνησία, επιχειρούν της Περιφέρεια Θεσσαλίας και του Δήμου Αλμυρού. Ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, συνομίλησε με στελέχη της τοπικής αυτος και με συνεργάτες τους που επιχειρούν στο πεδίο της κακοκαιρίας.

Επίσης, διαπίστωσε την ετοιμότητα των αρμοδίων υπηρεσιών, στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποίησε με τον Διοικητή της Περιφερειακής ς Διοίκησης Θεσσαλίας Αρχιπύραρχο Νίκο Μητσιογιάννη, τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δρυμώνα   Παναγιώτη Γκουγκουτούδη, ενώ στην ίδια ετοιμότητα και δράση βρίσκεται και το Τμήμα Τροχαίας αυτοκινητοδρόμων , όπως προέκυψε και από την ενημέρωση που είχε από το διοικητή, αστυνομικό υποδιευθυντή  Ελευθέριο Αναδιώτη.

Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό,  Χρήστος Τριαντόπουλος, «συνεχίζεται η μεγάλη προσπάθεια από όλους και στην περιοχή του Αλμυρού όπου επισκέφθηκα σήμερα και διαπίστωσα την ετοιμότητα όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και την επιχειρησιακή ικανότητα στο πεδίο, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας της , του Δήμου, των αρμόδιων αρχών, αλλά και του παραχωρησιούχου. Προσπάθεια με αποτελέσματα απτά και ορατά στους πολίτες, παρά τη σφοδρότητα του ακραίου καιρικού φαινομένου και των δυσκολιών που αυτό δημιούργησε. Και, φυσικά, αυτή η συντονισμένη και σε στενή συνεργασία προσπάθεια συνεχίζεται όσο το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη, με επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα από όλους τους εμπλεκόμενους απέναντι στο χιονιά».

Παράλληλα, όλη την ημέρα ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό,  ήταν σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τον ΔΕΔΔΗΕ, όσο και με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτος στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου, στο πλαίσιο της μεγάλης προσπάθειας που βρίσκονταν σε εξέλιξη από τον ΔΕΔΔΗΕ και το Δήμο Νοτίου Πηλίου για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο Τρίκερι λόγω των μεγάλων και δύσκολων ζημιών που προέκυψαν από το ακραίο καιρικό φαινόμενο στην περιοχή. Μία προσπάθεια, με την εμπλοκή μεγάλου αριθμού δυνάμεων και μέσων από τον ΔΕΔΔΗΕ, που είχε ως αποτέλεσμα το μεσημέρι της Τετάρτης να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, λαμβάνοντας, επιπρόσθετα και προληπτικά μέτρα για τις επόμενες ημέρες στην περιοχή.

"Αλιεύοντας" την είδηση