Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Χρ. Μπουκώρος για ελεύθερη μετακίνηση μαθητών ΕΠΑΛ Μαγνησίας
Χρ. Μπουκώρος για ελεύθερη μετακίνηση μαθητών ΕΠΑΛ Μαγνησίας

Χρ. Μπουκώρος για ελεύθερη μετακίνηση μαθητών ΕΠΑΛ Μαγνησίας

Ο Βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος με αναφορά που κατέθεσε προς τους αρμόδιους Υπουργούς κ. Φίλη, κ. Σπίρτζη και κ. Κουρουμπλή ζητά νομοθετική ρύθμιση για ελεύθερη μετακίνηση όλων των μαθητών των ΕΠΑ.Λ., ανεξαρτήτως χιλιομετρικής αποστάσεως του διδακτηρίου από την οικίας τους, δεδομένου ότι οι μαθητές των ΕΠΑ.Λ. επιλέγουν το σχολείο ανάλογα με την ειδικότητα που αυτά προσφέρουν.

Η αναφορά του Βουλευτή Μαγνησίας έχει ως εξής: «Πρόσφατα έγινα αποδέκτης έγγραφης αναφοράς των καθηγητών και των Διευθυντών των ΕΠΑ.Λ. Μαγνησίας, στην οποία τονίζεται η επιτακτική ανάγκη της χορήγησης δελτίου δωρεάν μετακίνησης όλων των μαθητών των ΕΠΑ.Λ. από και προς τα σχολεία τους, ανεξαρτήτως της χιλιομετρικής απόστασης της κατοικίας τους.

Συγκεκριμένα, η ισχύουσα νομοθεσία (ΚΥΑ 24001/14-06-2013, ΦΕΚ 1499, άρθρο1) δίνει τη δυνατότητα δωρεάν μετακίνησης στους μαθητές των ΕΠΑ.Λ. μόνο εφόσον η κατοικία τους απέχει από το σχολείο περισσότερο των 4 km. Εντούτοις, υπάρχουν αρκετοί μαθητές, οι οποίοι αν και διαμένουν σε απόσταση μικρότερη των 4 km από τα διδακτήρια τους, αναγκάζονται να χρησιμοποιούν δύο λεωφορειακές γραμμές. Η καθημερινή αυτή μετακίνηση στοιχίζει στον οικογενειακό προϋπολογισμό 45€ μηνιαίως, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο. Επίσης, θα πρέπει να αναλογιστεί κανείς πως οι μαθητές επιλέγουν τα ΕΠΑ.Λ. βάσει ειδικότητας και όχι σύμφωνα με το ποιο σχολείο βρίσκεται πλησιέστερα της οικίας τους.

Εκ των ανωτέρω, συνάγεται ότι τα συναρμόδια Υπουργεία οφείλουν να επιληφθούν άμεσα του ζητήματος, ώστε να μην αποκλείονται της εκπαιδευτικής διαδικασίας μαθητές που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στην καθημερινή τους μετακίνηση. Είναι ανεπίτρεπτο στην εποχή μας να μη μετέχουν της παιδείας μαθητές λόγω οικονομικών δυσκολιών», καταλήγει η αναφορά του Βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση