Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Χορήγηση άδειας λειτουργίας σε επιχείρηση επεξεργασίας επικίνδυνων αποβλήτων στη Β’ ΒΙΠΕ
Χορήγηση άδειας λειτουργίας σε επιχείρηση επεξεργασίας επικίνδυνων αποβλήτων στη Β’ ΒΙΠΕ

Χορήγηση άδειας λειτουργίας σε επιχείρηση επεξεργασίας επικίνδυνων αποβλήτων στη Β’ ΒΙΠΕ

Η άδει υτή, χορηγείται µε την επιφύλαξη της τήρησης των κείμενων διατάξεων που αναφέρονται στο σκεπτικό τη ς αυτής και με όρους.

Ειδικότερα θα πρέπει να υπάρχουν και να διατηρούνται σε καλή κατάσταση τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας για την ζωή και την υγεία των εργαζομένων, να τηρείται η του Υπουργού Ανάπτυξης «Αντικατάσταση του ισχύοντος Κανονισμού Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων (Κ.Ε.Η.Ε) µε το πρότυπο ΕΛΟΤ HD 384 και άλλες σχετικές διατάξεις» ( 470/Β), όπως τροποποιήθηκε, αλλά και να λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για την του περιβάλλοντος και τη µη πρόκληση οχλήσεων στους περίοικους, και να τηρούνται τα προβλεπόμενα από τις διατάξεις των εγκεκριμένων Μ.Π.Ε.

Επίσης θα πρέπει να τηρούνται οι όροι της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων όπως κάθε φορά ισχύει, αυτή να ανανεώνεται έγκαιρα και να προσκομίζεται αντίγραφο στη υπηρεσία µας. Η επιχείρηση υποχρεούται να λάβει τα γενικά προληπτικά μέτρα πυρος που προβλέπονται, να τηρούνται οι διατάξεις του Υπουργείου Εργασίας, καθώς κι οι όροι και οι προϋποθέσεις ασφάλειας και καλής λειτουργίας των εγκατεστημένων ατμογεννητριών κα των ατμοδοχείων και να ανανεώνονται εγκαίρως τα σχετικά πιστοποιητικά Υδραυλικής Δοκιμασίας πριν τη λήξη τους.

Η μονάδα θα επεξεργάζεται και θα αποθηκεύει απόβλητα Υγειονομικών Μονάδων µε τους Κωδικούς που προβλέπονται ενώ απαγορεύεται η επεξ και αποθήκευση αποβλήτων µε κωδικούς ΕΚΑ διαφορετικούς από τους προβλεπόμενους.

Επίσης, κατά το μήνα Φεβρουάριο κάθε τρέχοντος έτους η επιχείρηση υποχρεούται να υποβάλει στο Τμήμα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της ∆/νσης Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΚΑ, στο Τμήμα Περιβαλλοντικού και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Περιφέρειας Θεσσαλίας σειρά εγγράφων.

Η συγκεκριμένη απόφαση ανακαλείται εφόσον δεν πληρούνται οι παραπάνω αναφερόμενοι όροι και προϋποθέσεις. Η άδεια αυτή μεταβιβάζεται μόνον κατόπιν προηγούμενης εγκρίσεως του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, χωρίς αυτήν την έγκριση η επιχείρηση δεν μπορεί να λειτουργήσει στο όνομα φυσικού ή νομικού προσώπου άλλου, εκτός του ανωτέρω στο όνομα του οποίου εκδόθηκε. Τέλος κατά της απόφασης αυτής μπορεί, μέσα σε 15 ημέρες από την έκδοσή της, να γίνει προσφυγή ενώπιον του ενικού ραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον, σύμφωνα µε τις κείμενες διατάξεις.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση