Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Χ. Μπουκώρος ζητά επανεξέταση των μέτρων για τους αρτοποιούς
Χ. Μπουκώρος ζητά επανεξέταση των μέτρων για τους αρτοποιούς

Χ. Μπουκώρος ζητά επανεξέταση των μέτρων για τους αρτοποιούς

Επανεξέταση των προτάσεων του Ο.Ο.Σ.Α. οι οποίες σχετίζονται με την απελευθέρωση της πώλησης του άρτου, τους φούρνους και τους χώρους έψησης κατεψυγμένης ζύμης ζητά με αναφορά ο Βουλευτής Μαγνησίας .Δ. Χρήστος Μπουκώρος, από τον Υπουργό Οικονομικών.

Η αναφορά του έχει ως εξής: «Πρόσφατα έγινα αποδέκτης έγγραφης αναφοράς του «Σωματείου Αρτοποιών Βόλου και Περιφέρειας Νομού Μαγνησίας», στην οποία τονίζεται η επιτακτική ανάγκη του κλάδου, ώστε να μην υλοποιηθεί η απαίτηση που προκύπτει από την εργαλειοθήκη του Ο.Ο.Σ.Α. και επιτρέπει την πώληση του ψωμιού από καταστήματα τροφίμων, ακόμη και από αυτά που απλώς πραγματοποιείται η ολοκλήρωση του ψησίματος του ψωμιού (γνωστά και ως bake off).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Σωματείο Αρτοποιών Μαγνησίας είναι απαράδεκτο να επονομάζονται ως φούρνοι, οι οποίες δεν έχουν ουδεμία σχέση με την παραγωγή άρτου παρά μόνο με την έψηση κατεψυγμένης ζύμης και την πώλησή της. Επιπροσθέτως, όπως τονίζεται στη συνημμένη αναφορά των αρτοποιών, ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθούν χιλιάδες καθώς ή εισαγωγή κατεψυγμένης ζύμης, αμφιβόλου ποιότητας, από το εξωτερικό επιφέρει σημαντικό πλήγμα και σε και συντεχνίες που σχετίζονται με την παραγωγή και επεξεργασία σιτηρών, προκειμένου να φθάσουν ως πρώτη ύλη στο φούρνο της γειτονιάς. Είναι δίκαιο το αίτημα των αρτοποιών για την επανεξέταση του χαρακτηρισμού τέτοιων επιχειρήσεων ώστε να μην νομιμοποιούνται φαινόμενα παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού.

Εκ των ανωτέρω, συνάγεται ότι το Υπουργείο οφείλει να λάβει σοβαρά υπόψη του τις ανησυχίες και τις προτάσεις των αρτοποιών καθώς και να προστατεύσει τόσο τον παραδοσιακό φούρνο της γειτονιάς όσο και το μέσο καταναλωτή» καταλήγει η αναφορά του Χρ. Μπουκώρου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αναλένα Μπέρμποκ: Τα στοιχήματα της πρώτης Γερμανίδας ΥΠΕΞ #ΑναλέναΜπέρμποκ - https://t.co/h4Rn1tyYEb -

  • #Ρινόκερος: Αντικαταστάτης του Σερβετάλη ο Αιμιλιάνος Σταματάκης #Ρινόκερος - https://t.co/YLWGoZ5UDh -

  • Ανάπλαση Πανεπιστημίου: Ξεκίνησαν οι εργασίες #ΑνάπλασηΠανεπιστημίου - https://t.co/viwV0pvfhp -

"Αλιεύοντας" την είδηση