Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αυστηρός υγειονομικός έλεγχος όσων αποβιβάζονται στα νησιά των Β. Σποράδων
Αυστηρός υγειονομικός έλεγχος όσων αποβιβάζονται στα νησιά των Β. Σποράδων

Αυστηρός υγειονομικός έλεγχος όσων αποβιβάζονται στα νησιά των Β. Σποράδων

Επιστολή προς τον υπουργό Υγείας και τον , ζητώντας τον αυστηρό έλεγχο όσων επιβατών πλοίων αποβιβάζονται στα , απέστειλε η και Σποράδων Δωροθέα  Κολυνδρίνη, λόγω έλλειψης υποδομών, σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία των νησιών.

Αναλυτικά η επιστολή:«Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας κάνω γνωστό ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα που έχει να κάνει με τον έλεγχο των επιβατών πλοίων που φθάνουν στα και γενικότερα στα νησιά της χώρας μας, στο πλαίσιο των μέτρων ς και προφύλαξης του πληθυσμού από τον κοροναϊό και τη μετάδοσή του.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε οι των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων, των νησιών που ανήκουν στην Περιφερειακή μας Ενότητα, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου είναι ελάχιστες, με ιατρικό και σχεδόν ανύπαρκτο, που δεν αρκεί να καλύψει όχι μόνο τα τυχόν κρούσματα του κοροναϊού, αλλά ούτε καν τις βασικές καθημερινές ανάγκες όσων μένουν στα νησιά. Λόγω του ότι τα Κέντρα Υγείας των ανωτέρω νησιών δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος μιας τέτοιας πανδημίας, ζητούμε τον πλέον αυστηρό έλεγχο σε όσους επιβάτες πλοίων αποβιοβάζονται στα νησιά, προκειμένου να προστατεύσουμε όσο γίνεται περισσότερο τους ανθρώπους που μένουν εκεί, αλλά και το ιατρικό και των Κέντρων Υγείας που αδυνατούν λόγω έλλειψης υποδομών και προσωπικού να αντιμετωπίσουν τυχόν κρούσματα.

Ελπίζουμε στην άμεση λήψη αυστηρών μέτρων, στο πλαίσιο όσων σας περιγράψαμε παραπάνω, προκειμένου να βγούμε όλοι νικητές από αυτή τη μάχη που δίνουμε όλοι μας, ο καθένας από τη δική του θέση».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση