Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » «Αστρονομία και θάλασσα στην αρχαία Ελλάδα – Ο εκτεταμένος αστερισμός της Αργούς»
«Αστρονομία και θάλασσα στην αρχαία Ελλάδα – Ο εκτεταμένος αστερισμός της Αργούς»

«Αστρονομία και θάλασσα στην αρχαία Ελλάδα – Ο εκτεταμένος αστερισμός της Αργούς»

Συνεχίστηκε για τρίτη ημέρα η «Ναυτική Εβδομάδα στο Βόλο»

Στον κόσμο των αστεριών και των αστερισμών συνεχίστηκε η «Ναυτική Εβδομάδα στο Βόλο», ένας θεσμός που επανέρχεται στην πολιτιστική του τόπου, με πρωτοβουλία του φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ».

Την Πέμπτη 4/6 στον προαύλιο χώρο του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου διοργανώθηκε ημερίδα σε συνεργασία με την και την Εφορία Αρχαιοτήτων με θέμα: «Αστρονομία και θάλασσα στην αρχαία Ελλάδα – Ο εκτεταμένος αστερισμός της Αργούς».

Την εκδήλωση άνοιξε με τον εναρκτήριο λόγο του ο κ. Αντώνιος Βάλβης, μέλος του Συμβουλίου του «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ», επισημαίνοντας την αξία της θάλασσας στον πολιτισμό της Μαγνησίας. Στη συνέχεια η κα. Ανθή Μπάτζιου, διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου και ο κ. Κων/νος Μαυρομάτης, πρόεδρος της Εταιρίας Διαστήματος κι Αστρονομίας απηύθυναν χαιρετισμό.

Το κύριο μέρος της εκδηλώσεως ξεκίνησε με τον κ. Σταμούλη Ζουμπαδέλο, πλοίαρχο του Εμπορικού Ναυτικού, ο οποίος ανέγνωσε την μελέτη του κ. Απόστολου Δημόπουλου, με θέμα τον Προσανατολισμό των Αργοναυτών και των ναυτικών, με τη βοήθεια του Πολικού Αστέρα, και των άλλων αστέρων.

Τον λόγο πήρε η κα Κατερίνα Κολοβού, φιλόλογος – μέλος της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, η οποία ανέγνωσε απόσπασμα του ποιήματος «Φαινόμενα και Διοσημεία» σε μεταγραφή του κ. Κωνσταντίνου Κάρκου, φιλολόγου.

Στη συνέχεια ο χώρος πλημμύρισε με λόγο και εικόνα από τους Δρ. Χρίστο Ξενάκη, φυσικό – αντιπρόεδρο της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος και τον κ. Κωνσταντίνο Καμβρογιάννη, φυσικό – μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, αναλύοντας τον εκτεταμένο Αρχαίο Ελληνικό αστερισμό της Αργούς.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη και πλήθος κόσμου, ενώ παράλληλα στον κήπο του Μουσείου, με την επιμέλεια και του κ. Ευσταθίου Ζαφραντζά, οικονομολόγου – μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, λειτούργησε έκθεση χαρακτικών και γραφιστικών εικόνων του αστερισμού της Αργούς, στερεοσκοπικών φωτογραφιών του σύγχρονου πλοίου της Αργούς καθώς και Αστερισμών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση