Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Άσκηση της ΕΟΔ Μαγνησίας με τραυματισμό εργάτη σε πλωτό γερανό
Άσκηση  της ΕΟΔ Μαγνησίας με τραυματισμό εργάτη σε πλωτό γερανό

Άσκηση της ΕΟΔ Μαγνησίας με τραυματισμό εργάτη σε πλωτό γερανό

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί η   υγρού στοιχείου από την , στη θαλάσσια περιοχή απέναντι από τον κυκλικό κόμβο στο ύψος του Δημαρχείου.
Ο  πρόεδρος της Κ. Τράγαλος  είπε πως “είναι μια που θα συμμετέχουν της ομάδας μας με το υγρό στοιχείο. Θα χρησιμοποιηθεί και το και θα δοθούν και ”.
Από την πλευρά του, ο διευθυντής εκπαίδευσης της Χάρης Παπαμαρκάκης, ανέφερε ότι θα συμμετέχουν περίπου 25 και σύμφωνα με το σενάριο, σε πλωτό γερανό όπου εκτελούνται εργασίες στο βραχίονα, κάποιος τεχνικός γλυστρά και πέφτει από ύψος 20 μ. στη θάλασσα.
Το που επιστρέφει από εκπαίδευση αναλαμβάνει το περιστατικό. Οι αναλαμβάνουν να τον ανασύρουν από τη θάλασσα, να του δώσουν τις , να μεταφερθεί με στην πλωτή εξέδρα κι από εκεί στην παραλία για να τον παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Τελωνείου, κυρίως απέναντι από τον κυκλικό κόμβο Δημαρχείου, ενώ η άσκηση στο νερό έγινε μέσα από το λιμενοβραχίονα εκτός ακτοπλοϊκών γραμμών.
Όσον αφορά στην ενημέρωση του κόσμου σχετικά με τις εθελοντικές οργανώσεις, ο υπεύθυνος επιχειρήσεων της Σωτ. Παπαμαρκάκης, τόνισε ότι ο κόσμος δυστυχώς δεν γνωρίζει για τις δράσεις των εθελοντικών ομάδων. Όπως είπε “Το εθελοντικό κίνημα στην Ελλάδα είναι χαμηλό. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από διαρκή εθελοντισμό. Σε προηγμένες χώρες της Ευρώπης, ο εθελοντισμός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο
Η κεντρική εξουσία θα πρέπει να διατρανώσει το εθελοντικό κίνημα και να μην το σαμποτάρει. Η απραξία σαμποτάρει το εθελοντικό κίνημα”.
Ημιμαραθώνιος
Επίσης η ΕΟΔ   συμμετείχε και στον χθεσινό ημιμαραθώνιο που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή περίπου 30 εθελοντών σε θάλασσα και στεριά.
Όπως δήλωσε ο κ. Τράγαλος “Μετά από πολλά χρόνια η ΕΟΔ Μαγνησίας συμμετείχε σε αυτή τη διοργάνωση. Τις προηγούμενες χρονιές δεν συμμετείχαμε, όχι με δική μας ευθύνη”.
Όσον αφορά στην έναρξη της αντιπυρικής περιόδου σε λίγες ημέρες, η ΕΟΔ Μαγνησίας έχει 30 εκπαιδευμένους εθελοντές από την Πυροσβεστική και υλοποιεί ασκήσεις τόσο εσωτερικές, όσο και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική κι είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει ζητήματα πυρασφάλειας και δασοπυρόσβεσης.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Bεγγαλικά έξω από το Πανθεσσαλικό #βεγγαλικά - https://t.co/u7LrDL5Hmh -

  • Αιφνίδιος θάνατος Πολωνού πεζοπόρου στο Τρίκερι #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/YcWrWMgizE -

  • Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν το απόγευμα της Δευτέρας #ΚυριάκοςΜητσοτάκης - https://t.co/7nn87TEqH5 -

"Αλιεύοντας" την είδηση