Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Άσκηση ετοιμότητας στον 2ο προβλήτα του εμπορικού λιμανιού Βόλου
Άσκηση ετοιμότητας  στον 2ο προβλήτα του εμπορικού λιμανιού Βόλου

Άσκηση ετοιμότητας στον 2ο προβλήτα του εμπορικού λιμανιού Βόλου

 

 

Άσκηση ετοιμότητας  της Π.Υ. θα πραγματοποιηθεί στον 2ο προβλήτα του εμπορικού λιμανιού Βόλου.

Η Άσκηση Ετοιμότητας θα διεξαχθεί την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 και ώρα 10:00′ από την Π.Υ. Βόλου, στον 2ο προβλήτα  του Εμπορικού Λιμανιού Βόλου (είσοδος από την Πύλη Νέας Ιχθυόσκαλας- περιοχή ς)

Η  παρούσα άσκηση αποτελεί αντικείμενο ς των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και φορέων, στην αντιμετώπιση μιας  καταστροφής με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για προσομοίωση ενός ατυχήματος σε ελεγχόμενο χώρο (προβλήτα εμπορικού λιμανιού Βόλου), εμπεριέχει αρχικά με επικίνδυνα φορτία,  τραυματισμό ατόμων εκτός και εντός πλοίου και ενέργειες για τον περιορισμό επέκτασης και κατάσβεση της πυρκαγιάς στον προβλήτα και εντός του πλοίου.

 

Σενάριο άσκησης

Την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 και περί ώρα 08:00′ το πλοίο «CONTSHIP ECO» σημαίας Μάλτας, ελλιμενίστηκε στο Νο 2 Προβλήτα του Εμπορικού Λιμένα Βόλου σε θέση που έχει καθοριστεί από τον Ο.Λ.Β Α.Ε, για εκφόρτωση εμπορευματοκιβωτίων φορτίων CONEX  με ονομασία «Νιτροκυτταρίνη».

Την Πέμπτη 21 Απριλίου και περί ώρα 10:00′, κατά την εκφόρτωση επικίνδυνων υλικών με γερανό (ηλεκτροκίνητο μετακινούμενο πάνω σε ράγες), λόγω λανθασμένου χειρισμού, εμπορευματοκιβώτιο πέφτει με ορμή προσκρούοντας πάνω σε άλλα ευρισκόμενα επί του καταστρώματος του πλοίου, προκαλώντας έκρηξη και  τραυματίζοντας από τα μεταλλικά θραύσματα  δύο που διέρχονταν στον προβλήτα σε απόσταση 100 μέτρων.

Στη συνέχεια προκαλείται  πυρκαγιά, η οποία επεκτείνεται στο χώρο ενδιαίτησης του πληρώματος, στον οποίο εγκλωβίζονται δύο (2) άτομα του πληρώματος του πλοίου με πιθανό τραυματισμό τους.

Το εμπορευματοκιβώτιο διαρρηγμένο  πέφτοντας τελικά στον προβλήτα καίγεται. Οι φλόγες και οι καπνοί είναι έντονοι, ενώ της Ο.Λ.Β Α.Ε στον προβλήτα  περιφέρονται σε σύγχυση έχοντας μικρά και μεγαλύτερα τραύματα.

Η πυρκαγιά που δημιουργήθηκε μετά την έκρηξη των επικίνδυνων υλικών πάνω στο πλοίο δημιουργεί αποπνικτική . Περαιτέρω κίνδυνος νέων  εκρήξεων υπάρχει όπως και επέκταση της πυρκαγιάς σε άλλα εμπορευματοκιβώτια του πλοίου. Ο χώρος ενδιαίτησης έχει κατακλυστεί από καπνούς με πιθανή απώλεια αισθήσεων των ατόμων του πληρώματος του πλοίου που βρίσκονται εκεί. Επιτακτική η διάσωσή τους. Στο χώρο της προβλήτας τα τραυματισμένα άτομα πρέπει να απομακρυνθούν σε ασφαλές σημείο ενώ βρίσκονται σε πανικό παρεμποδίζοντας και δυσκολεύοντας το των Αρχών.

Στο χώρο της προβλήτας τα τραυματισμένα άτομα πρέπει να απομακρυνθούν σε ασφαλές σημείο ενώ εργαζόμενοι βρίσκονται σε πανικό παρεμποδίζοντας και δυσκολεύοντας το των Αρχών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση