Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ασφαλείς εξαγωγές από τη Μαγνησία στην Κίνα
Ασφαλείς εξαγωγές από  τη Μαγνησία στην Κίνα

Ασφαλείς εξαγωγές από τη Μαγνησία στην Κίνα

Ενημερωτική ημερίδα για το καινοτόμο έργο εξωστρέφειας που επιχειρεί το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου ς, WORD COMMERCE VALLEY – YANJIAO INTERNATIONAL TRADE CITY, με αποκλειστική αντιπρόσωπο για την Ελλάδα και την Κύπρο την εταιρεία «KAPERONI BFG A.E.» πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, με την συμμετοχή ικανού αριθμού ενδιαφερομένων εταιρειών της περιοχής , κυρίως από τον τομέα των κατασκευών, των τροφίμων και της μεταποίησης.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας ανοίγει τους δρόμους για τις τοπικές προς την Κινεζική αγορά του 1,4 δισ. ανθρώπων θέλοντας με τον τρόπο αυτό να ενισχύσει την εξωστρέφειά τους και να διευρύνει το πεδίο της δράσης τους. Αυτό, εξάλλου, υπογράμμισε και στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αριστοτέλης Μπασδάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία των εξαγωγών και στη δημιουργία ενός επιχειρηματικού τος που θα επιτρέψει στις εταιρείες που έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό να εξάγουν με ασφάλεια τα τους στην Κίνα.

Σύμφωνα με τον κ. Μπασδάνη, η ενίσχυση των εξαγωγών είναι μία λύση για την αντιστροφή του δυσμενούς οικονομικού τος που βιώνει η χώρα μας και κατ' επέκταση και η Μαγνησία, η οποία μετρά ήδη από τις αρχές του 2016, 351 «λουκέτα» σε τοπικές . «Χωρίς αμφιβολία τα τοπικά μας μπορούν να ανταγωνιστούν επάξια τα αντίστοιχα προϊόντα άλλων χωρών, καθώς δεν υπολείπονται ούτε σε υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά, ούτε σε εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού που τα παράγει» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ συνεχίζοντας τόνισε πως «Τα οφέλη από την εξωστρέφεια εννοείται ότι δεν περιορίζονται μόνο στις επιχειρήσεις και τους οικονομικούς δείκτες, αλλά επεκτείνονται στη μείωση της ς στην περιοχή μας, στην αύξηση της εγχώριας παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών, καθώς δε και σε ψυχολογικό επίπεδο αφού θα ενθαρρυνθεί η περαιτέρω δραστηριοποίηση επιχειρήσεων σε παραγωγικούς τομείς της οικονομίας και του επιχειρεί».

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η εισήγηση του καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Μιχάλη Ζουμπουλάκη, σχετικά με τις προοπτικές της κινεζικής οικονομίας. Ο κ. Ζουμπουλάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στον ιδιότυπο χαρακτήρα της, τους αυστηρούς περιορισμούς που υπάρχουν στην αγορά κρατικών κεφαλαίων από ξένους επενδυτές, αλλά και στο τεράστιο κρατικό πλεόνασμα της αχανούς ασιατικής χώρας.

Επεσήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κινεζική οικονομία και υποστήριξε πως για να αναπτυχθεί η εξαγωγική δραστηριότητα προς την Κίνα, θα πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες σε ιδιωτικό επίπεδο.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας  Νικολέττα Καπερώνη τόνισε στην ομιλία της ότι «Το σημερινό μοντέλο ανάπτυξης των ασφαλών εξαγωγών μέσω του Yanjiao είναι ένα καινοτόμο σχέδιο με μία νέα στρατηγική που εστιάζεται στην εξωστρέφεια και την εξάλειψη των γραφειοκρατικών εμποδίων που μέχρι σήμερα αποτελούσαν αγκυλώσεις στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ελληνικών εταιριών και Κινέζων εμπόρων». Η Κίνα παρουσιάζει σημαντικές ψεις κυρίως σε φρούτα και λάδι, δύο πεδία τα οποία θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν οι ελληνικές επιχειρήσεις, ωστόσο, και λόγω της απουσίας κρατικού ενδιαφέροντος, δεν υπάρχει η ανάλογη εκμετάλλευση του ελληνικού «brand name», με αποτέλεσμα άλλες χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, να εξάγουν προϊόντα τους στην Κίνα παρουσιάζοντάς τα ως ελληνικά.

Το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, επεσήμανε η κα. Καπερώνη, θα δώσει, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις να «χτίσουν» το ελληνικό brand name και επιπλέον εκτίμησε πως τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει μεγάλη δυναμική για τις ελληνικές επιχειρήσεις ειδικά στους τομείς του τουρισμού, της μεταποίησης κλπ.

Η κα. Καπερώνη έκλεισε την ομιλία της δηλώνοντας ότι «η Μαγνησία διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να οδηγήσουν στην αύξηση των εξαγωγών της».

Τέλος, ο πρόεδρος της «KAPERONI BFG A.E.» Χρήστος Δεμιρτζίογλου,  αναφέρθηκε με στοιχεία στις θετικές εξελίξεις και στις προοπτικές που διαγράφονται στο άμεσο μέλλον σχετικά με τη συνεργασία με το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου το οποίο αποτελεί, όπως είπε, εγγύηση για την επίλυση των προβλημάτων που ισχύουν στην εξαγωγική διαδικασία προς την Κίνα. Το εξαγωγικό πρότυπο αλλάζει και στρέφεται στην , την έρευνα και την υπεραξία, κατέληξε.

magnesia1

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση